Väidetavalt avastasid teadlased 20 uut konnaliiki, neli liblikaliiki ning vähemalt viis uut palmisorti. Avastused peavad kinnitama aga ka teised teadlased.

Teadlased, kelle hulgas on nii Ameerika Ühendriikide, Indoneesia kui ka Austraalia kodanikke, uurisid Indoneesia idaosa Paapua provintsi Foja mägede lähedal asuvaid metsi, mis katavad miljoneid hektareid.

Beehler ütles, et uuritud elupaigad olid puutumatud ning ei kõrgtsivilisatsioon ega ka väiksemad kogukonnad polnud neile aladele jõudnud. Isegi kaks kohaliku hõimu liiget, kes teadlasi nende ekspeditsioonidel saatsid, olid paiga eraldatust nähes hämmastunud.

Meeskonna üks märkimisväärsemaid avastusi oli meest toituv lind, kelle näol oli oranž laik. Antud piirkonnas avastati viimati uus linnuliik 60 aastat tagasi. Beehleri üllatuseks olid paljud loomad, keda metsas nähti, üllatavalt julged ega kartnud inimesi.

Teadlased kinnitasid, et kuu aega väldanud reisi jooksul ei jõudnud nad ala korralikult läbi uurida ning seetõttu plaanivad nad juba käesoleval aast tagasi minna.

USA Conservation Institute’i ja Indoneesia teadusinstituudi ühisekspeditsioon leidis aset 2005. aasta detsembris.