Kõik ligi 3000-kroonise pileti ostnud külalised toetasid kuulmispuuetega lapsi Muhus. Koos eksklusiivsete veinide oksjoniga koguti laste tarvis ligi 40 000 krooni. Maailmas tunnustatud peakokk jäi küll Rootsist kohale saabumata, kuid seda lennuliini SAS süü tõttu, kelle vabanduskiri ette loeti. Noor daam lennutati Tallinna asemel Vilniusesse.

16.-17. sajandist pärit Pädaste mõis oma merele avaneva rohtaia ning kuue üksteisega sarnase abihoonega erineb teistest Eestimaa mõisatest. Ühe sellise hoone, romantiliste paruninimeliste numbritubadega majakese merepoolses osas olid telgi alla kaetud lauad. Sinna viis jalgrada, mida palistasid galantselt kummardavad kelnerid.

Enne tuli pisut pargis varjuliste saarepuude all jalutada ning mekkida aperitiivi, milleks pakuti Kir Royali tüüpi jooki, mis tavaliselt koosneb liköörveinist ja vahuveinist. Pädastes harrastavad gurmaanid aga asju oma vaatevinklist pöörata ning nende aperitiiv kandis nime Pineau Royal ning koosnes mustsõstraliköörist ja vahuveinist (Pineau des Charentais ja Cremant de Bourgogne).

Endisesse tõllakuuri oli sisse seatud Estonia klaver, seinad dekoreeritud kadakavanikutega ning klaveril põlesid kandelaabris küünlad. Maarja, Koit ning Mikko Maltis esitasid väikese kontserti, saates end klaveril ning kitarril. Mõned meie eurolaulikute hingestatud esmaettekantud lood kõlasid nii nauditavalt, et kujutlusse ilmusid fännide pikaks veninud näod, kes sellest hõrgutisest suu pidid puhtaks pühkima.

Kui end tiigi kaldale lamamistoolidesse päikeseloojangut vaatama unustada, tuleb meeldiv korraldajadaam ning tuletab söömaaega meelde. Väike terrass täitub külalistega. Võõrkeelsele härrasrahvale lisab sära Ameerika suursaadik Eestis emand Melissa Wells koos abikaasaga. Eestlaste tippu esindavad eelmainitud Maarja ja Koit, kes kohusetundlikult käest kinni hoiavad.

Kadaka- ning tammevanikutesse peitunud kammerorkester alustab muusikaga. Olümpia peakokk Imre Kose ning Imre Sooäär räägivad esimesest roast. Traditsiooniliselt on nad menüü nimetanud muusikaliste terminitega. Noormehed soovivad ning lahkuvad.

Piccola sorpresa on terriin Vahemere-äärsetest suitsutatud köögiviljadest homaari medaljonil. Meeldiv amps köögivilja jätab põhiliselt meelde suvekõrvitsa ning tomati maitse ning laseb hõrgul homaaril nende kõrval särada.

Kelnerid on korraga serveerimist ilmselt harjutanud ning see õnnestub neil suurepäraselt. Andante on kreemjas sparglisupp trühvlitega. Õnneks on kokaisandad mõelnud sellele, et trühvlit ühes tükis näha polegi nii lihtne, ning lasevad seda maa sees kasvavat seent kelneril eraldi supile peale serveerida. Verinoored sparglid ning kergelt kreemjas supp sobivad sellega ideaalselt. Veiniasjatundja August Alop tutvustab sinna juurde valget Chassagne Montrachet 1er Crud (1993), mis mõjub kergelt.

Vivace on söögikord, mis koosnes rucola salatist shampanjakastmes ning välkgrillitud Väikese väina siia tartarist. Sellele lisandub Moet & Chandoni Brut Imperial, mis kannab nime Millennium ja mida trendikad toitujad saabuvaks aastatuhandevahetuseks endale juba valmis on muretsenud.

Siiakala maitseb nõnda värskelt, et grill on vaid aimatav, koos mee sees mooritud sidrunisektoriga viib keele alla. Selles söögikorras kipub see roog juba punktina mõjuma, kuid paraku on ta koma.

Kelnerid süütavad hämarduva augustitaeva all laudadel küünlad, orkester muutub temperamentsemaks ning puhurid hõõgavad daamide õlgadele sooja.

Aeg on käes Maestosoks – see on mõisa ürtidega röstitud nurmkanapoeg, mille kõrvale pakutakse kitsejuustu ning Kessulaiu riisikastruudlit, mida ümbritseb põldmarja-merlotkaste. Struudel oma pikantse täidisega on vormistatud kompvekiks, mille haukamine tõhusate nurmkanatükkide juurde muutub tõsiseks mõnuks. Kui veel serveeritakse veini nimega Moray St. Denise 1.Cru (1987), siis tekib tõeline üllatusefekt.

Dolce ajaks hakkab tekkima teatav eufooria. Mango-shampanja sorbee passioni salsal mõjub oma erkrohelise värvuse ning passioni hapuka maitse ning sorbee jahedusega. Taldrikusse eksinud võõrasemaõis mõjub armsalt.

Kokahärrad panevad ülejäänud eksklusiivsed veinid oksjonile. Enamik hindu kerkib sujuvalt kolmekordseks. Heategevaks otstarbeks läheb ka lihahaamer, millega oksjonit peeti ja mille proua suursaadiku lauas istuv härrasmees omandab lihahaamri kohta suhteliselt ebatavalise hinnaga.

Grande finale. Muhu metsmaasikate ning mascarpone gateau ajaks hakkavad ilutulestiku mehed samme sättima. Krõbedal põhjal trooniva kreemja koogikese ning 1996. aasta Monbazzillaci suus sulandumise vahel lendab taeva poole üks Rufi kammerlikumaid, kuid samas majesteetlikumaid tulesid.

Jaheduses habisevad daamid-härrad suunatakse kahe küdeva kamina ette salongi, kus ootab V.S.O.P. Hennesy, kuum kohv ja sigarid. Öösel kella kolme paiku mõisapargis uidates tekib tunne, et mis ajastu see nüüd oli ja kus sai käidud. Aga küllap see ikka Muhumaa oli. Koos muhulaste imelike juhtumiste ning muuga.