Aastavahetuspidustused on möödas ning vorst, sealiha ja maiustused jätnud kehale oma raske jälje. Lisakilodest vabanemiseks soovitab Kaalujälgijate programmijuht Kaja Torm söögikordade ajad paika panna. Süüa tuleks 4–5 korda päevas ning väherasvaseid toite. Hea enesetunne ei lase end kaua oodata.

Torm soovitab päeva alustada hommikusöögiga. “Hästi sobivad pudrud, väherasvased müslid jogurtiga, kerged hommikusöögihelbed,” loetleb ta. Tormi sõnul tuleks süüa korralik lõuna, aga vältida seejuures rohkelt rasva sisaldavaid kastmeid. Mõneks ajaks võiks loobuda maiustustest ja krõpsudest.

Iga päev peaks jooma kuni kaks liitrit vett, puuvilja- ja marjateed. Liikumine on oluline, kuid Tormi sõnul ei pea just trenni tormama. “Lifti asemel kasuta alati treppi, pargi auto poeuksest kaugemale, bussi või trolliga tööle sõites tule peatus varem maha ja kõnni jalgsi,” loetleb ta alternatiivseid variante. Kaja Mänd on treenerina töötanud 15 aastat. Tema sõnul on võtme-sõnadeks liikumine ja mõõdukas söömine. Oma kogemuste põhjal oskab ta öelda, et osa inimesi lihtsalt ei ole regulaarsest trennist  huvitatud. “Ja kui huvi ei ole, pole õige seda ka oma päevaplaani võtta,” leiab Mänd. Kogemustega kehavormija soovitus oleks plaanida kas või üks päev nädalas jalutamas käimiseks.  

Tabletikuur on kallis

Kes tunneb, et tahtejõust jääb puudu, saab otsida abi tablettidest. Apteegid pakuvad mitme-suguseid preparaate, mis on mõeldud kehakaalu kiiremaks alandamiseks. Proviisor Inge Sanderi sõnul ei ole samas jõulude eel ega järel läbimüügi suurenemist märgata. “Kehakaalule hakatakse mõtlema rohkem ikka kevadel, siis on salenemistablettide järele suurem nõudlus,” tõdeb Sander. Valikust toob proviisor välja ananassitabletid, mis soodustavad ainevahetust.

Veel saab apteegist osta rasvapõletustablette, mida Sanderi sõnul peaks võtma koos tree-ninguga. “Võib osta salenemisteesid, millel on lahtistav ja puhastav toime,” räägib Sander. Samas peab arvestama, et tablettide ja salenemistee tarbi-mine on kulukas ettevõtmine. Teekuuri hinnad küünivad kuni 200 kroonini, tabletid maksavad kuni 600 krooni.