• 6-8 muna

• 1 purk tuunikala õlis

• 1 dl majoneesi

• 1 dl rõõska koort

• 1 teelusikatäis sidrunimahla

• 12 räimefileed, 4 teelusikatäit kappareid, soola, pipart

Poolita keedetud munad pikisuunas. Peenesta tuunikala konserv kahvliga, liigne õli kalla ära. Lisa majonees, koor ja sidrunimahl. Peenesta kaheksa räimefileed ja pooled kapparitest. Ülejäänud jäta kaunistamiseks. Lisa heeringa ja kapparisegu tuunikala-majoonesi segule. Maitsesta pipra ja ettevaatlikult soolaga. Aseta poolikud munad madalasse kaussi, lõikepool alla. Peale kalla kaste. Poolita kaunistuseks jäetud räimefilee ja pane ristina koos kapparitega roa peale.

Apelsinisalat

• 8 apelsini

• 4 supilusikatäit mett

• mõned õhukesed apelsinikoore tükid

• 4 supilusikatäit konjakit

Pese apelsinid ja riivi ühe apelsini koort või lõika sellest õhukesi tükke. Koori apelsinid terava noaga nii, et koorealust valget osa ja viilude vahelist nahka üldse ei jää.

Viiluta apelsinid. Tee seda tööd taldrikul, et mahl kaotsi ei läheks. Sega mahla sisse mesi ja kooretükid ning kuumuta mee sulamiseni.

Kalla apelsiniviiludele kuum mesi ja konjak. Jäta paariks tunniks seisma ja kui soovid, võid enne serveerimist lisada kaks supilusikatäit sidrunilikööri.

Krevetisalat melonikoores

• 1 melon

• 250-300 g kooritud krevette

• 1 dl majoneesi

• 1 teelusikatäis karrit

• soola, pipart, sidrunimahla

Pese melon ja lõika sellest sakiliselt kaas maha. Tühjenda sisu, eralda seemned. Sega krevetid ja melonisisu salatiks.

Maitsesta majonees ja lisa salatile. Täida melon salatiga ja aseta lamedale vaagnale.

Meloni ümber pane jääkuubikuid ja kaunista salat pealt õhukeste sidrunikoore viiludega või näiteks tillioksaga.