Iirimaalt Dublinist saabub Tartusse psühhedeelse indierocki bänd The Brothers Movement, kelle tihedaid kitarripartiisid ja vokaali on võrreldud The Velvet Undergroundi ja My Bloody Valentine’iga. Varem Mainline’i nime all tuntud bänd tuuritas mööda Iirimaad ja Euroopat ringi terve eelmise aasta saades kiiresti külge sildi „Iirimaa põrutavaim uus bänd“ ja ennustuse, et kuuldu-nähtu oli vaid kerge soojendus ning sel aastal „nad alles näitavad“.


Islandi pop-eksperimentalist Kira Kira, kelle muusika on dialoog elektro-akustika ja meloodilise popi vahel ning kõlab kokku nagu ilus põhjamaiselt karge unistus, mida on võimatu meeltest välja pühkida. Bändi hinge Kristin Bjork Kristjansdottiri huvi hägustada piire muusika ja visuaalsete kunstide vahel annab võimaluse kuulata, kuidas kõlab näiteks see, kui kaks suitsumasinat duelli peavad või kuidas laulavad mustad augud ja milline hääl on Islandi hommikutel.


Eesti esinejatest on esialgu kinnitatud kolm nime. Kitarrist Jaak Sooääre ja tema sõprade Rootsi bassimängija Thommy Anderssoni ja Taani trummari Karsten Mathiesseni kümmekond aastat tagasi Kopenhaagenis sündinud põhjamaade jazzrocki fenomen Dynamite Vikings, Tallinna müraduo Talbot ning punkansambel Chungin ja The Strap-On Faggots.


Plink Plonki tavapärane soojendusüritus kujuneb sel aastal aga eriti pikaks, sest 24. aprillil avab Tartus endise Wilde pubi majas uksed Plink Plonki klubi. Avaõhtu sisustab „ääboiler ning sellele järgneva õhtu HU?. Alates 28. aprillist astuvad järjestikustel päevadel üles Estraadiraadio, Chalice, StereoChemistry ja Popidiot.


Plink-Plonk 2009

Toimub 18. juulil Tartu Lauluväljakul

Vaata ja kuula: