Ilmekas värvilaik koduaias

Põisenela sort ‘Diabolo’ on see-eest kevadest sügiseni efektne. Kui põõsal parajasti õisi või vilju ei ole, rõõmustab ‘Diabolo’ aiapidajat ilusa lopsaka tumepunase lehestikuga.

Erinevalt paljudest teistest punaselehistest taimedest ei pleeki ega tuhmu ‘Diabolo’ lehtede värv ka hilissügisel.

‘Diabolo’t võib aias kasutada mitmel moel. Kiire kasvu tõttu sobib ta hästi vabakujuliseks või pöetavaks 1-2m kõrguseks hekiks või piirdeks.

Üksikpõõsa või rühmana kasvatades sobib ‘Diabolo’ kõr-gemaks värvilaiguks teiste põõ-saste vahele või taha. Kui põõsa kasv tundub liiga jõuline, võib käärid kätte võtta ja põõsa kasvõi mõnekümne sentimeetri kõrguselt maapinnast tagasi lõi-gata. ‘Diabolo’ ei pane seda pahaks, vaid kasvab veelgi ilusamaks. Kellel aega ja tahtmist katsetada ja proovida, võib ‘Diabolo’st kujundada kerge vaevaga väikese tüvivormi.

‘Diabolo’t võib kasvatada koos kõikide teiste lopsakama lehega põõsaste ja kõrgekasvuliste püsililledega. Head naabrid on näiteks siberi kontpuu, veigela, sirel, ebajasmiin, puis-ja aed hortensia, tuhkur-ja nipponi enelas jne. Püsililledest bergeeniad, korea kitseenelad, astilbed, hostad, liatrised, päevakübarad, päevaliiliad jne.

Mihkel Saar, OÜ Hansaplant tootmisjuht