Rattale on paigaldatud varustus, mis vastab politseitöö spetsiifikale: kolm vilkurit (kaks ees ja üks taga teleskoopvarda otsas), sireen, raadiosaatja, kaitserauad, hoidikud ja kohvrid muu erivarustuse tarvis. Samuti on rattal suurendatud võimsusega elektrisüsteem ja lisajahutusradiaator.

BMW R850 R on klassikaline BMW bokser – kahesilindrilise õhk-õlijahutusega (4 klappi silindri kohta), mootori töömaht on 848 cm3 ja võimsus 52 kW (70 hj), pöördemoment 77 Nm 5500 p/min.

Kütusepaak mahutab 21 liitrit. Kuna politseinik peab ratta seljas sõitma järjest küllalt pikka aega, on mootorrattale mugavust tõstva lisavarustusena paigaldatud ka tuuleklaas ja käepidemete soojendus.

BMW politseimootorrattas maksab koos erivarustusega 195 000 krooni.

AS United Motors juhataja Kaljo Karilaid ütles, et BMW jätkab koostööd politseiga, et aidata parandada liiklusohutust.

“Mootorratas on mõeldud politseile aktiivseks kasutamiseks – sõiduks mitte ainult tänaval, vaid ka kehvematel teedel-radadel, kuhu näiteks autoga ei pääse,” märkis Karilaid.

Eesti politsei senistest mootorratastest (märgatavalt suurema töömahu (1200 cm3) ja võimsusega Suzuki Banditid) erineb BMW vähema hooldustarbe ja töökindlama kardaanülekande poolest. BMW teenistusmootorrattaid kasutavad politsei, tuletõrje, arstiabi jms teenistused laialdaselt rohkem kui 130 riigis, seda eel-kõige BMW vastupidavuse ja kasutusmugavuse tõttu.

“Politseil on võimalus poole aasta jooksul testida, kas BMW teenistusmootorrattad sobivad ka nende vajadustega,” lausus Karilaid.

United Motorsi ja Harju prefektuuri vahel sõlmitud toetuslepingule kirjutasid alla Harju prefekt Raimo Koha ja United Motorsi juhataja Kaljo Karilaid.