Tänaste täiskasvanute lapsepõlves ei masseeritud ajusid techno, ravei ega trip-hopi stiilis õhulainetega. Toonaste laste meeli kammitsesid suust verd sülgav Alice Cooper, ürgne raskeroki lipulaev Led Zeppelin ning vingete kostüümide ja kirjude näomaalingutega hard rocki grupp Kiss. Nii nagu suitsuliha ja pargitud nahk teevad keeduviinerile pika puuga ära, hoiavad kitarriga vehkivad Kissi liikmed vikatimehest ohutus kauguses.

Enamgi veel, oma elusajandi teises pooles võidukalt toimetavad taadid kipuvad kübermaailma avarustesse, kuna sealt kostub neile koduseid ohkeid ja karjeid, mis kajavad Doomi, Quakei ja nüüd ka Daikatana piinarohketes katakombides.

Vägivaldsete arvutimängude ämmaemanda id Software rüpest sündis mõne aja eest uus firma Ion Storm eesotsas Doomi ja Quakei loojate hulka kuuluva John Romeroga. Paraku ei mahtunud suure kõmuga loodud firmasse kõik märkimisväärse egoga tegijad ära ja nii lahkus Daikatana töögrupist mõni aeg tagasi rühm programmeerijaid, luues omale uue kompanii Third Law Interactive.

Programmeerimisande, Monoloithi erakordse 3D graafikamootori Lithtech 2 ja lapsepõlve mälestuste koosmõjul sündis neil idee luua hard rocki sugemetega first person shootem up action-mäng ansambli Kiss teemadel. Meeste ettevõtlikkust ei vähendanud sugugi teadmine, et heavy metal bändil Iron Maidenil on oma kaklusmäng "Ed Hunteri" näol juba olemas.

Otse vastupidi, mai keskel Los Angeleses peetud maailma suurimal arvutimängude messil E3 (Electronic Entertainment Expo) demonstreerisid nad varjamatu uhkusega oma uusimat üllitist KISS: Psycho Circus The Nightmare Child ja teenisid kohalolnute ühise aplausi ning heakskiidu.

Kuna mängu loomisel pole kasutatud uut ideed ega graafikamootorit, peab heaks kiidetud üllitise saladus peituma mängu sisus.

Kehastades järgepidi kõiki Kissi soliste, on mängija ülesandeks põrguliku fantaasiaga tsirkuse maagilise maailma sündmuste keskel rajada endale tee, et pääseda normaalsesse ellu tagasi. Peale kavaluse on mängija kasutada hulk relvi, mille omadusi peab proovima arvukate vastaste turjal.

Kiss paistis omal ajal silma eelkõige omapärase ja väljakutsuva välise vormi tõttu ning nii on ka mängija üheks ülesandeks komplekteerida sobivad kostüümid.

Sarnaselt päriselule, kus uhke rõivas kaitseb selle sees peituvat väetikest hinge, kaitseb täiskomplektis Kissi artisti kuub mängijat kurja pilgu ja vastaste kuulide eest. Platvormkingad, keha ligi liibuv polüestrist kostüüm, kohev õlgadeni ulatuv föönisoeng ja nägu kattev paks meigikiht jätavad küll veidi plikaliku mulje, kuid vinge kitarririff koos trummisoolot meenutava kuulirahega ei anna edasistele provokatiivsetele mõtetele võimalust.