Eesti Raadio viiendat programmi kureeriva Vikerraadio peatoimetaja Riina Rõõmuse sõnul on esialgu tegemist katseajaga. “Kuna kuulatavus on olnud siiamaani nullilähedane, pakub Raadio Tallinn nüüdsest kella 9–18 töötegemise taustaks sobivat muusikat, mille valiku teeb Maian Kärmas.

Täistundidel saab kuulata Eesti Raadio uudiseid.” BBC, Radio France Internationali ja Deutsche Welle fännide rõõmuks ei kao ka need programmid eetrist – neid saab kuulata enne tööpäeva algust, pärast selle lõppu ning samuti öösel.

Raadio Tallinnast on pikemas perspektiivis kujunemas Eesti Raadio iseseisev, täisformaadiline viies programm. Eesti Raadio juhatuse liige Sulev Valner nendib, et programm kui selline saab olema pigem tagasihoidlik, seda eelkõike kulutuste osas. “Praeguse seisuga jääb Raadio Tallinn sisuliselt Vikerraadio osaks ning esimesel võimalusel muutub raadio interneti kaudu ülemaailmselt kuulatavaks.”

Võõrsaadetel uus aeg

Juba on iseseisva viienda programmi teke ka riigikogu Eesti Raadio ja ETV arengukava puudutava otsusega paika pandud. Valneri sõnul peaks Eesti Raadio initsiatiivil sündinud raadiojaam senisest enam pöörama tähelepanu eesti keelt valdavale kuulajale: “Sest palju neid inimesi ikka on, kellelt saaks nõuda inglise, saksa ja prantsuse keele valdamist. Võõrkeelsed programmid on viidud lihtsalt teistele kellaaegadele.”