Juba sellest nädalast algab raadiojaamades sügishooaeg. Kõik kanalid on säilitanud oma sissetöötatud saatevõrgu, kuid lisandub ka uut – mitte ainult saateid, vaid ka uusi tegijaid. Näiteks saab näitleja Peeter Ojast Star FM-i äratusprogrammi juht Pille Minevi ja Allan Roosilehe kõrval.

Vikerraadio

“Vikerraadio sügiskavas on nii uusi saateid, uuendatud saateid kui ka kõik kuulajate lemmikud, mis aastatega tuntud ja tuttavaks saanud,” ütles rahvusringhäälingu pressiesindaja Toomas Luhats. Täiesti uued saated on “Perepilt”, “Ummafon”, “Liiklussaade”, “Klassika – see on imelihtne”. Uued tegijad on Eero Raun, Andres Noormets ja Toomas Tross.

Sel neljapäeval jõuab eetrisse Meelis Kompuse ja Villu Vane “Liiklussaade”. Algajale klassikasõbrale mõeldud saatesarjas “Klassika – see on imelihtne” tutvustab Eero Raun koos saatekülalisega populaarset klassikalist muusikat.

Laupäevane Vikerraadio kava saab alates 8. septembrist peresaate “Perepilt”, saatejuhid on Tiina Vilu, Andres Noormets ja Toomas Tross, kaasautorid Eva Koff ja Andero Ermel. Oktoobris alustab Mart Ummelas laupäeva keskpäevast uut autorisaadet “Ummafon”. Saate esimeses pooles nõustatakse kuulajat, teises pooles käivitub “Mnemoturniiri” 40. sünnipäeva künnisel kuni detsembrini kestev miniviktoriin.

Raadio 2

Raadio 2 kavas on täiesti uus Mihkel Raua autorisaade “Kaheraudne”. Raadio 2 uut liiklussaadet “Kõik puhuvad” juhivad Sten Teppan ja Reimo Sildvee.

Pärastlõunasele muusikasaatele “Pleier” on lisandunud tunnine “Pleieri soovikas”. Laupäeviti saab kuulata uut saadet “Duubel M”, mida juhivad Margus Kamlat ja Madis Kimmel.

Klassikaraadio

Klassikaraadio uue folgisaate “Ruutjuur” autor on Ants Johanson. Sarjas “Apostroof” räägib Avo Raup Frank Zappa loomingust ja elukunstist. Opereti-, muusikali- ja kabareemuusika sõpradele on mõeldud Triin Ella ja Jaak Jõekallase saatesari “Meloodia võluvõim”. Oktoobris alustavad kolmapäevaõhtused uued kultuurisaadete sarjad ning ka Peeter Liivi juhitav “Roheline saade”.

Kuku

Kuku peatoimetaja Janek Lutsu sõnul jätkatakse viimaste aastatega välja kujunenud saatekava rütmi ja meeskonnaga. Alates 3. septembrist juhib saadet “Pressiklubi” (esmaspäeviti kell 13) BNS-i vastutav peatoimetaja Ainar Ruussaar. Seni lauljana teada-tuntud Lauri Saatpalu hakkab neljapäeva õhtuti maandama kodanike raadiokuulajate pingeid rõõsikutega saates “Rõõsikad”. Alates reedest alustab saade“Ministri vastuvõtt”, kus ministrid vastavad otse eetris kuulajate küsimuste. Oktoobrist asub uuele “hoogtööle”

Kreisiraadio seltskond.