"Kuulake!" on seminaride sari, mis keskendub teatrile raadios - kuuldemängule. Kuulatakse lavastusi ning vestlusringides osaleb nii lavastajaid, näitlejaid, kirjanikke kui ka kriitikuid.


Seekordne seminar keskendub Eesti autoritele. Esitatakse katkendeid kahest lavastusest: August Gailiti "Toomas Nipernaadi talv" (lavastaja Pille-Riin Purje) ja Rünno Saaremäe "Jaanituli" (lavastaja Tamur Tohver). Lavastusi kommenteerivad Pille-Riin Purje ja Virko Annus Raadioteatrist. Külalised on Üllar ja Rünno Saaremäe.


"Toomas Nipernaadi talv" baseerub A. Gailiti novellil "Seeba kuninganna". Nimirollis on Üllar Saaremäe, Maret Vaa - Piret Laurimaa. "Jaanituli" on lugu kahest vennast, kes ei saa teineteisega ega teineteiseta, ning kõiki sündmusi hoiab koos jaanituli… Helmuti osatäitja on Üllar Saaremäe, teistes osades Marko Matvere ja Alina Karmazina.

Seminar on jätk möödunud talvel Tallinna keskraamatukogus alguse saanud kuuldemänguõhtutele, kus käsitleti raadioteatri eripära, erinevaid võimalusi ja tutvustati raadioteatri audioatmosfääri.

"Kuulake!" Uus tn 16, kell 18.00. Sissepääs tasuta!