750 g rabarbrit

600 g mahlaseid porgandeid

250 g kuivatatud aprikoose

0,5 dl vett

850 g suhkrut

Pane aprikoosid eelmisel õhtul vette ligunema, püreesta koos leotusveega. Puhasta ja tükelda rabarber, riivi porgandid, lisa aprikoosimassile. Keeda nõrgas kuumuses, vahetevahel põhjast segades, umbes 60 minutit.

Rabarbri-sellerivõie

Võta võrdsetes kogustes selleri- ja rabarbrivarsi, keeda koos pehmeks, suru läbi sõela. 2 klaasisegu kohta võta 1 klaas suhkrut, lisa pisut vett, keeda siirup. Lisa siirupile selleri- rabarbrimass ja keeda läbi. Tõsta purkidesse, sule õhukindlalt. Sobib leivamäärdeks, eriti sepikule, samuti kastmeks liharoogade juurde.

Rabarbrikompott

1 kg rabarbrivarsi

1 l vett

1,5 kg suhkrut

Pese rabarbrivarred külmas vees. Lõika tükkideks, leota 10-12 tundi külmas vees, vett vahepeal 2-3 korda vahetades.

Tõsta rabarbritükid veest, vala üle keeva veega ja kohe seejärel külma veega. Lao tükid purki ja vala üle kuuma siirupiga. Kuumuta 10-15 minutit.

Rabarbrivorm kohupiimaga

250 g kohupiima

250 g tükeldatud rabarbrit

4 muna

1 dl suhkrut

2 spl mannat

75 g võid, riivsaia

Hõõru munakollased suhkruga, sega kohupiima, puhastatud ja tükeldatud rabarbri, sulatatud või ja mannaga. Vahusta munavalged, sega viimase koostisainena taignale. Vala segu või ja riivsaiaga töödeldud vormi, küpseta kuldkollaseks. Serveeri külma piimaga.

Rabarbrikook kaerahelvestega

0,5 kg tükeldatud rabarbreid

100 g sulatatud võid

100 g fariinisuhkrut

3 dl kiirkaerahelbeid

0,5 dl hakitud pähkleid või kookoshelbeid

2 tl kaneeli, ingveripulbrit

Sega sulatatud või, suhkur, maitseained, pähklid, kaerahelbed, rösti pidevalt segades mõni minut kuumal pannil. Tõsta rabarbritükid võitatud koogivormi, vala peale kaerahelbesegu ja küpseta 200-kraadises kuumuses pool tundi. Serveeri kas koos külma piima, vaniljekastme või jäätisega.