Monstrumiks on linlased aga ris-tinud suurärimees Oleg Grossi püs-titatava turuhoone, kuhu tuleb ka temale kuuluva toiduaine-tööstuse firma esinduskauplus. Kirjanik Kalju Saaber nimetas seda maja ühes oma kirjatöös ka Kirstuks.

Monstrumisarnase ehitise tekkimine Rakvere ajaloolisele Turu platsile on seda häm-mastavam, et viimased paar kümnendit on linnavalitus iga paari aasta tagant korraldanud maksumaksjate raha eest Turu platsi arhitektuurikonkursse, mille tulemeid linlased veel oma silmaga näinud pole. Küll aga rõhutatakse aastakümneid, et ajaloolise turuhoone kõrvale võib ehitada vaid sarnase arhitek-tuuriga ehitisi.

Monstrumi püstitaja Oleg Grossi enese ei-tea-mituküm-mend-miljonit maksnud eramu Rakvere veerel, suure musta aia taga on aga rahva seas saanud Olegolandi nime. Kord pidanud grupp järveäärsest Olegolandist möödasõitvaid turiste seda põhja-maade kauneimaks veepuhastus-jaamaks.

Varasematest aegadest on Rakveres ja linna veerel ka sellised paigad nagu Soolikaoja ja Kondivalu, lisaks Näpi ja Piira, Palermost rääkimata.