SÄSI 2006 nominentideks on Pavel Sidorenko, Ingela Viks, Kaspar Torn, Björn Koop, Helico Pipistrella, Kaspar Paas, Ülle Jehe, Igor Volkov ja Monika Järg.



Sündmusel saavad sõna auhinna üks asutajatest, Eesti kunstiakadeemia (EKA) tootedisaini osakonna juhataja professor Martin Pärn, SÄSI 2005 võitja Sixten Heidmets ning žürii ja ettevõtluse esindajad, oodata on ka üllatustervitusi külalistelt.



"SÄSI on tootedisaini auhind. Käsitletava disaini mõiste on siiski lai, ulatudes kommertstoodetest unikaalesemeteni ja kunsti piiril kulgevatest eksperimentidest disainialase teaduseni,” märkis professor Pärn ja lisas, et auhinnatavaks tegevuseks peetakse innovatiivsete toodete või tooteprototüüpide loomist, disainivaldkonna piire laiendavat eksperimentaalset tegevust või süvendavat uurimistegevus.



Auhinna eesmärk on Eesti tootedisaini järelkasvu kindlustamine ning noorte disainerite iseseisva tegutsemise toetamine, kuid samuti disaini propageerimine ja uute loojate toomine meedia, avalikkuse ning eelkõige ettevõtluse huviorbiiti.



Disainispetsialistidest koosnev žürii sel aastal oli koosseisus Signe Kivi, Martin Pärn, Sven Sõrmus, Mare Kelpman, Rain Pikand, Andrus Aaslaid, Hugo Mitt ja Ville Jehe.