Püreestatud peediborš kuivatatud ploomide ja toorjuustuga

Peedisupp neljale

•• 500 g toorest peeti

•• 200 g porgandeid, 100 g mugulsibulaid, küüslauku, 400 g vett

•• õli kuumutamiseks, 250 g purustatud tomateid, 200 g ploomimahla, 80 g kanapuljongi kontsentraati, veidi punast veiniäädikat, suhkrut

•• kuivatatud musti ploome

•• Crème Bonjouri toorjuustu

•• Lõika porgandid ja sibulad kuubikuteks ning kuumuta õlis koos küüslauguga, lisa purustatud tomatid, peet ja vesi.

•• Keeda, kuni toorained on pehmed, seejärel püreesta. Lisa ploomimahl, kanapuljong (võid kasutada ka puljongikuubikut või puljongikontsentraati) ning veidi punase veini äädikat. Maitsesta vajadusel soola ja suhkruga.

•• Serveeri külmalt, kaunista tükeldatud mustade ploomide ja naturaalse Crème Bonjouri toorjuustuga.

Kartuli-maapirnitäidisega kapsašnitsel piparkoogimaitseliste ahjukartulite ja suitsujuustukastmega

Piparkoogimaitselised ahjukartulid

•• 1 kg kartuleid

•• 200 g peekonit

•• 100 g võid, soola, piparkoogimaitseainet

•• Lõika kartulid sektoriteks, raputa peale soola, pipart ja piparkoogimaitseainet. Sega läbi, pane võiga määritud vormi, lao peale peekoniviilud ning küpseta 175-kraadises ahjus.

Kartuli-maapirnitäidisega kapsašnitsel

•• 1 keskmise suurusega kapsapea, 500 kg kartuleid, 300 g maapirne

•• 100 g võid

•• soola, koriandrit, paneerimiseks muna ja riivsaia

•• Lõika kapsapeal ära juurikas, proovi eraldada terved kapsalehed ning keeda need soolaga maitsestatud vees poolpehmeks.

•• Koori maapirnid ning keeda koos kartuliga pehmeks. Püreesta, lisa võid ning maitsesta soola ja koriandriga. Haki hulka värsket basiilikut.

•• Täida poolpehmed kapsalehed kartuli-maapirnipüreega, keera ümbrikusarnaselt kokku ning paneeri lahtiklopitud munas ja riivsaias. Prae kuumal pannil võis pruunikaks, seejärel küpseta 175-kraadises kuumuses 15 minutit.

Suitsujuustubešamellkaste

•• 220 g suitsujuustu

•• 250 ml piima, 100 g võid

•• 130 g 38% vahukoort

•• Kuumuta piim ning sulata selles pidevalt segades suitsujuustutükid. Tükelda toasoojas hoitud või, lisa pidevalt segades kastmele. Lõpuks lisa vahukoor, mida võid enne pisut vahustada. Maitsesta  soola ja pipraga.

Feta-aedviljaterriin filotainas

•• 500 g juursellerit

•• 500 g kartuleid

•• 500 g porgandeid

•• 500 g spargelkapsast

•• 50 g võid

•• 6 munakollast

•• 100 g vahukoort

•• 100 g fetat

•• 250 g filotainast

•• soola, pipart

•• Puhasta aedviljad ja lõika väiksemateks tükkideks. Keeda juurseller, porgandid ja kartulid pehmeks ning püreesta. Maitsesta soola ja pipraga.

•• Klopi lahti munakollased, lisa koor ning sega hulka feta. Lisa segu aedviljadele.

•• Täida pool terriinivormi seguga, keskele aseta spargelkapsatükid ning vala ülejäänud segu peale.

•• Kata vorm fooliumiga ning küpseta 200-kraadises ahjus vesivannis umbes 40 minutit.

•• Võta ahjust ja lase jahtuda. Kalluta vormist välja ja keera ümber filotainas, määri lahtiklopitud munavalgega ning küpseta veel ahjus umbes 10 minutit.

•• Serveeri kuumalt prae juurde või eraldi külma eelroana mõne magushapuka moosiga.

Retseptid koostasid rannapubi ja restorani Paat juhataja Riinu Rätsep ja peakokk Peep Rohumägi.