Inimkond on jõudmas ajastusse, mil inimeste ajudesse paigaldatavad väikesed robotid muudavad inimesed intelligentsemaks, ütles Kurzweil BBC vahendusel. Tema sõnul  ühinevad masinad ja inimesed läbi inimkehasse paigaldatavate seadmete selleks, et suurendada intelligentsust ning muuta tervis paremaks.

“See on tõesti osa meie tsivilisatsioonist,” ütles Kurzweil. “Kuid see ei saa olema meie asendamine võõrapäraste intelligentsete masinate poolt.”

Juba praegu teevad masinad erinevates valdkondades sadu toiminguid, mida varem tegid inimesed, vähemalt inimestega samal või koguni paremal tasemel.

“Meil on nii riistvara kui ka tarkvara saavutamaks 2029. aastaks inimtasemel kunstlikku intelligentsust, mis on sama paindlik ning sisaldab ka meie emotsioone,” ennustas Kurzweil.

“Meie ajudes saavad olema intelligentsed nanorobotid, mis lähevad läbi meie kapillaaride meie ajudesse ning suhtlevad otse biloogiliste neuronitega,” lisas ta.

Nanorobotid teevad tema sõnul inimesed targemaks, võimaldavad asju paremini meeles hoida ning toovad närvisüsteemi abil meieni kogu virtuaalse reaalsuse.  

Kurzweil kuulub USA riikliku inseneriakadeemia (US National Academy of Engineering) poolt valitud 18 juhtiva teadlase sekka, kelle ülesandeks on inimkonna ees seisvate tehnoloogiliste väljakutsete väljaselgitamine. Lisaks temale kuulub ekspertide gruppi Google´i asutaja Larry Page, geeniteadlane Craig Venter.

Ameerika teadusassotsiatsiooni (AAAS) aastakonverentsil Bostonis pandi paika 14 kõige suuremat väljakutset inimkonnale tulevikus. Nendeks on päikeseenergia kasutusvõimaluste suurendamine, vesinikust energia saamine, süsinikkütuste kasutamisest loobumine, lämmastikuringluse juhtimine, inimkonnale ligipääsu tagamine puhtale veele, põhjalik aju tundmaõppimine, tuumaterrorismi vältimine, küberruumi turvaliseks muutmine, virtuaalse reaalsuse täiustamine, linnade infrastuktuuri parandamine, inimkeha tundmaõppimine, paremate ravimite väljatöötamine,  inimeste õppimisvõime paremaks muutmine ning looduslike piiride tuvastamine.