Keskaegsesse olustikku (XV sajandi lõpuaastaisse) viidud groteskne “situatsioonitragöödia” osutus sedavõrd menukaks, et kolm aastat hiljem järgnes Elizabethi-aegsel Inglismaal hargnev kuueosaline ”Blackadder II” (kus Atkinson mängis oma kuulsa esiisa sohilapsest lapselapselapselast lord Edmund Blackadderit). Aasta hiljem jõudis väikesele ekraanile ”Blackadder the Third”, kus koomik oli printsregenti George IV (Hugh Laurie, keda näeme hiljem ka leitnant Georger Colthurst St. Banleigina) riukalik ülemteener E. Blackadder Esq. Seriaali lõpetas viimane kuueosaline saaga ”Blackadder Goes Forth” (1989), mis keskendus kapten Blackadderi läbielamistele Läänerindel aastal 1917.

Inglismaa ajalugu on suuresti vorminud mitmed suured, tugevad ja vaprad kuningadünastiad. Reeturlikke ja matslikke intriigitsejate Blackadderite kohta ei passi sarnaseid epiteete ka kõige parema tahtmise juures tarvitada. Rowan Atkinsoni kehastatav Edinburghi hertsog Edmund on väiklane tegelane, kes ihkab, et temastki räägitakse tulevikus kui oma ajastu suurmehest. Tal on võitmatu himu panna pähe oma isa kroon ning istuda valitsejatroonile, mis paneb teda tegema ääretult salakavalaid tegusid.

Sarja esimeses jaos saame teada, et Rooside Sõda ei lõppenud kaugeltki sedasi, nagu seisab ajalooõpikuis kirjas. Henry VII tegelikult ei võitnud Bosworthi lahingut; ta kaotas ning kuigi kuningas Richard III langes lahinguväljal (taplusesse viimasel hetkel saabunud argpükslik Edmund peab teda eksikombel hobusevargaks ja teeb monarhi pea jagu lühemaks), läheb kroon aastateks tema lähisugulasele Richard IV-le (Brian Blessed).

Ka edaspidi on peatähelepanu keskendunud Richard IV noorimale pojale Edmundile hüüdnimega “Black Adder”, kes koos lojaalse teenri Baldricku (Tony Robinson) ja debiilsevõitu Northumberlandi hertsogi lord Percyga (Tim McInnery, mängis seriaali neljandal hooajal kapten Kevin Darlingut) sepitseb järjest jõhkramaid vandenõusid.

Sellest, kuidas hukkus Richard III ja lüüasaanud Henry Tudoril õnnestus kättemaksust pääseda ning paljust muustki, maalitakse vaimukas ajaloolises situatsioonikomöödias “Blackadder” küllaltki värvikas pilt. Kusjuures tegemist pole sugugi Rowan Atkinsoni ühemeheshow’ga. Teevad ju sarjas kaasa briti telekomöödia esinäitlejad Stephen Fry (lord Melchett/kuningas Charles/Wellingtoni hertsog/kindral söör Anthony Cecil Hogmanay Melchett), Robbie Coltrane (Oliver Cromwell/dr Samuel Johnson), Peter Cook (kuningas Richard III), Rik Mayall (Hull-Gerald/lord Flashheart), Miranda Richardson (kuninganna Elizabeth I/Amy Hardwood) jt.

Komöödiasari “Blackadder” R 22.05 ETV ja T 22.25 Nelonen