Vabatahtlike arendatava veebientsüklopeedia Wikipedia saksakeelse versiooni põhjal koostatakse 1000-leheküljelist paberväljaannet.

Entsüklopeediat trükib rahvusvaheline kirjastushiiglane Random House, kelle toimetajad valivad raamatusse kõige populaarsemad saksakeelse Wikipedia artiklid. Koostamisel jäetakse kõrvale teaduslikud traditsioonid ja lähtutakse sellest, mis inimesi tegelikult huvitab. Näiteks on seal koht nii Prantsusmaa uuele esileedile Carla Brunile, Playstation 3-le, olulistele jalgpalliväljakutele, telesarjale “Dr House” kui ka Piilupart Donaldi sarja tegelastele.

Raamatusse peaks lühiartiklitena mahtuma kokku 50 000 märksõna, mida Wikipediast kõige enam otsitakse. Saksakeelne Wikipedia on ingliskeelse järel kõige suurem ja sellel on iga kuu umbes 15 miljonit kasutajat.

Raamat-Wikipedia peaks Random House’i teatel jõudma müüki juba käesoleva aasta septembris ning ostjaid loodetakse eelkõige neist, kel pole interneti püsiühendust, ja neist, kellele lihtsalt meeldib huvitavaid fakte lugeda.

Iroonilisel kombel loodi Wikipedia aga omal ajal just selleks, et kaoks vajadus trükitud entsüklopeediate järele.