Näiteks Sebastianil on selleks Texturizer, Tigil Curl Jam, Wellal Smooth & curl liquid.

Nende viimistlusvahenditega on võimalik saada moodne soeng, mis püsib kuni järgmise pesuni ning mida on järgnevatel päevadel lihtne ise kohendada. “Kuna aine on peas, siis piisab tavaliselt vaid märgadest kätest, millega juuksed taas soovitavasse vormi lükata,” vahendab Peterson oma klientide kogemusi. Need on vahendid, mis teevad juuksed justkui suuremaks, mahukamaks. Loomulikud lokid lähevad veelgi rohkem lokki.

Kairi Viigi salongi juuksuri Kadri Riisalo väitel võivad Texturizerit edukalt kasutada ka mehed, kes viimasel ajal eelistavad pikemat sorti poisipead. “Vahend aitab hoida juuksed kohevamad, et need ludus vastu pead ei vajuks,” selgitab ta ja lisab, “samas on selle želee koostises olevad hakitud kaamelikarvad fikseeriva iseloomuga ning ei lase juustel lennelda.”

Juuksehooldusvahendite tootjad on välja mõelnud keemilise vedeliku juuste sirgestamiseks, kuid Kadri Riisalo väitel seda Eestis ei kasutata. “See on mõeldud väga tugevate afrojuuste jaoks, eestlase õrnad, õhukesed juuksed rikuks see keemia täiesti ära,” põhjendab ta ja lisab, et lainete kaotamiseks on ka leebemaid vahendeid olemas.

Üheks võimaluseks saavutada stiilselt sirgeid juukseid, mis sellistena ka püsiksid, võiks niisketesse juustesse lasta Sebastiani läikesarja sirgestavat geel-lakki Straightening Spray. Seejärel tuleks juuksed rullharjaga sirgeks föönitada. Vajadusel on võimalik kasutada veel sirgestavaid tange. Selliselt töödeldud juuksed on juurtest kuni otsteni sirged ja läikivad.

“Kõige lõpuks võib soengule panna veel läikesarja tilku, mis juuste pealispinda veelgi siluvad ja läigestavad,” soovitab Kadri Riisalo ning hoiatab samas, “selle vahendiga ei tohi liialdada, et ei tekiks rasvast muljet. Piisab paarist tilgast, mis kätega laiali aetakse.” Vahend sobib ka näiteks laste patsidele, mis ei ole siis enam karvased, vaid jätavad korrektse mulje.

Kadri sõnul eelistavad Eesti inimesed praegu veel sirgeid ja siledaid soenguid, kuid mujal igatsevad inimesed juba tagasi suuri lopsakaid juuksepahmakaid.