Tänavu teist aastat toimunud Säsi – konkurssi tekkimise taga ühe seisva persooni, Delfi – portaali juhatuse esimehe Ville Jehe sõnul üheks preemia loojate eesmärgiks on tutvustada disainiamet ja selle tähtsus eesti ühiskonnale.

 „Otsustasime, et toetust vajavad eelkõige noored disainerid: Säsi tähendab eesti keeles puu rohelist ja kasvavat osa, mis ühel hetkel muutub kandvaks. Seetõttu on auhinnale on oodatud kandideerima kuni 30-aastased tegijad.“ Koos Jehega tseremooniat avanud Eesti Kunstiakadeemia tootedisaini osakonna juhataja professor Martin Pärn teatas, et kandidaatidelt oodati innovatiivset lähenemist ning disaini valdkonna piire laiendavat tegevust.

Kuidas laiendati see aasta disaini piire? Galeriis välja pandud esemete valik rõõmustas oma mitmekesisusega: Kaspar Paasi effektsetele jalanõudele akkomponeerisid Pavel Sidorenko arendavad mänguasjad ja uuenduslikud köögiriistad, Ülle Jehe kaltsuvaiba moodne versioon kutsus põrandal lösutama. Ühe avalikkusele tuntuima nominendi Björn Koopi töö Hynday´le näitas, et EKA haridusega võib tegeleda autodisainiga maailma edukaimate tootjate juures.

Eelmisel aastal Säsi võitnud Sixten Heidmetsa meelest on auhinnasaamisega temale suunatud meeditähelepanu oli eesti disainile väga kasulik, kuna seeläbi sai ta tutvustada disaineri elukutsest ja disaini, kui kvaliteetse elustiili lahutamatut osa.

Kokku märgiti üheksa nominedi hulgast ära neli: väikesed Säsid said Björn Koopi, Igor Volkovi ja Ülle Jehe omaks. Peaauhind jõudis EKA-t lõpetanud Pavel Sidorenko kätte. Martin Pärn tõi esile Sidorenko isikupära ja usku endasse, samuti tema edu välismaal. Rõõmust õhetav ja veidi kohkunud Sidorenko tunnistas, et võit tuli talle üllatuseks: „Ma tõesti ei arvanud et võidan. Kõik esitatud tööd on väga tugevad, ma ei osanud mõelda, et auhinna saan just mina. Tahan kindlasti tänada oma õpetajaid, ilma nendeta poleks ma ju nii kaugele jõudnud.“ 
 

Säsile olid nomineeritud Björn Koop (väike Säsi), Ülle Jehe (väike Säsi), Monika Järg, Kaspar Paas, Pavel Sidorenko (suur Säsi), Igor Volkov (väike Säsi), Ingela Viks, Kaspar Torn, Helico Pipistrello.