Ansambel esitas luurajaile isegi oma pala "Wind of Change," mis oli inspireeritud muutustest, mida Maine tunnetas perestroika-aastatel Moskvas käies. Endine luuraja ja tänane Venemaa president Vladimir Putin, kes ajalehe Moscow Times andmeil samuti publiku hulgas oli, on aga Nõukogude Liidu lagunemist nimetanud kahekümnenda sajandi suurimaks geopoliitiliseks katastroofiks. Kontserdi teleülekandes võis aga näha, kuidas luurajad ja sõjaväelased laulu lõppedes tunnustavalt aplodeerisid.

Vikipeedia andmeil oli Tšekaa (vene keeles Ч.К., ΒЧК, Всероссийская Чрезвычайная Комиссия, Ülevenemaaline Erakorraline Komisjon) sovetliku Venemaa salapolitsei — süstemaatilise punaterrori elluviimise peamine vahend. Täispkk nimi - Всероссийская чрезвычайная комиссия по борьбе с контрреволюцией и саботажем - Ülevenemaaline erakorraline komisjon võitluseks kontrevolutsiooni ja sabotaažiga.

Erakorraline Komisjon loodi 20. detsembril 1917. a Lenini algatusel bolševike võimu tagamiseks ja teisitimõtlejate mahasurumiseks pärast oktoobrirevolutsiooni ning sellest sai riigi tähtsaim luure-, sunni- ja terroriorganisatsioon. Üks Tšekaa loojatest ja selle esimene juht oli Feliks Dzeržinski. Ehkki Tšekaa kujundati ja nimetati mitmeid kordi ümber, on selle esialgne nimetus rahvasuus ja selle organisatsiooni töötajate ("tšekistide") kõnepruugis säilinud tänapäevani.