Ei maksa heituda sellest, et menüü söögipool üsna õbluke välja näeb ja jookide nimekiri märksa pikem. Kuigi mingeid eriroogi silma ei hakka, võib tagantjärele väita, et süüa antakse palju ja head. Toidud ja nende nimed on vägagi traditsioonilised. Kartuli-, kana-, kala- ja kreeka salat näiteks, mis maksavad 20-25 krooni. Kümmekond tavapärast õllekõrvast snäksi: küüslauguleivad, sibula- ja kalmaarirõngad, juustukangid ja -pallid jne hinnaga 15-20 krooni. Suppi saab ka 20-25 krooni eest. Kõige kallim praad maksab 90, keskmine prae hind on 55 krooni.

Guinnessi õlu (40) maitseb nii nagu alati, samuti snäksid. Valin praeks karbonaadi (85), sõber tellib marineeritud loomafilee (90). Kui need lauale jõuavad, kipub naer peale: nii suuri lihatükke küll üheski linnarestoranis taldrikule ei panda. Lisaks meeletu kuhil juurvilju ja kartuleid.

"Meil on kõik hea ja ise tehtud," teatab pubi baarimees, kui küsin, kas porgandi ja ananassisegu loomaliha juures ning porgandi-broccoli-lillkapsa lisand karbonaadi juures on päris juurikatest ise hautatud. Peab tunnistama, et külmkapi maitset neil pole. Praadi süües on põhiküsimus see, kas selle ära ka jõuab süüa. Ega me jõudnudki, lihaga saime enam-vähem ühele poole. Lihtne, kuid hea, võiks lühidalt öelda, sest ega see pubi nüüd gurmaanidele polegi mõeldud. Nad on ilmselt rohkem rõhunud vaba aja veetmisele, sest ukse peal on välja pandud ansamblite nimekiri, kes sinna õhtuti esinema tulevad. Kui ustest rääkida, siis kindlasti ei maksaks Scotland Yardist lahkuda WC-d külastamata. Nendele kirjutatu tasub läbi lugemist. Kes kirjandusest enam lugu peab, võib jäädagi sinna pubisse sirvima teoseid, mida pikk riiul täis. Tõeline lugemisvara, mille kohta baarimees rohkem ei raatsinud öelda, kui seda, et need on Rootsist ostetud.

Helle Ranskalainen

Kõht & koht

SCOTLAND YARD

(17 P)

Laagri alevik, Veskitammi 10

Toit

Teenindus

Õhkkond

Olustik´

SENISED TIPPKOHAD

Pika Jala restoran,

19

Tallinn, Pikk jalg 16

LArtiste,

18

Tallinn, Liivalaia 33

Karja Kelder,

18

Tallinn, Väike-Karja 1

Scotland Yard,

17

Laagri alevik, Veskitammi 10

Argentina,

17

Tallinn, Pärnu maantee 19

Poliinia,

17

Tallinn, Pärnu mnt 484

Captains Club,

17

Tallinn, Merivälja tee 1

Pirosmani,

17

Tallinn, Üliõpilaste tee 1

Ostap,

16

Tallinn, Mere puiestee 5

Hot Rock Cafe,

16

Tallinn, Mahtra 11

Bukhara,

16

Tallinn, Viru 3