Kui teil on palju seeni, võite teha, mida iganes, ja kõht on ka alati täis. Seente korjamine on omaette mõnus tegevus, aga nõuab teadmisi. Esiteks peab välja uurima, kus parimad seenekohad asuvad, siis tuleb arvestada, millal on õige aeg neid noppima minna ja loomulikult meeles pidama, et iga seenelkäik ei lõpe korvitäiega. Visadust peab olema: kui ükskord ei õnnestu leida, ei tohi lootust kaotada, vaid minema uuesti kas teise kohta või sobivamal ajal. Näiteks pärast vihma ehk siis, kui tõenäosus on suurem. Seente kogumisel on lausa kohustuslik teha vahet mürgiste ja söödavate vahel. Neist, mis patta panna ei sünni, tuleks kauge kaarega ringi käia, sest kahtlase väärtusega seen võib hauda viia. Samuti ei maksa ülbeks muutuda, kui seeni koguneb korraga liiga palju. Siis ei oskagi nendega midagi peale hakata ja elutüdimus tuleb peale.

Mida seenega saab? Kõike. Seen sobib suurepäraselt meeldivalt aja veetmiseks ja igasse potti pistmiseks. Kui tunnete end üksikuna, siis seen aitab teil kindlasti leida sõpru, kes meelsasti teie seltskonda naudivad, sest seenelõhn tõmbab ligi karvaseid ja sulelisi. Kui kardate, et teid peetakse igavaks inimeseks ega austata piisavalt, siis rääkige oma seeneharrastusest, uskumatutest seiklustest ja osavusest ning eluohtlikkusest (karuga kohtumine) nende hankimisel. Seene jahtimise vastu tunnevad huvi kõik. Kui mõni asi on viltu läinud, võib seent pakkuda neilegi, kel võimu otsustamiseks.

Ainult üks oht on: seeneaeg on üürike. Ja kui neid pole piisavalt (talve)varuks kogutud, võib seenele rajatud õnn selja pöörata.