Parima gurmeerestorani kategooria võitja on Restoran Stenhus

Nominendid: Ammende Villa Restoran (Pärnu)

Pädaste Seahouse Restaurant (Muhu saar)

Parimaks restoraniks kuulutati Restoran Pegasus

Nominendid: Piprarestoran Karl Friedrich

Restoran Ö

Parim pere/lapsesõbralik restoran on GOSPA Restoran (Saaremaa)

Nominendid:Restoran Paat

Juusturestoran St. Michael

Parima rahvusliku restorani kategooria võitis teist aastat järjest restoran Sushihouse

Nominendid:

Pizzeria Ristorante Romagna (Pärnu)

Ristorante La Perla (Saaremaa)

Parim kohvik on Spirit

Nominendid: Angel Café

Musi

Parimaks pubiks tunnistati Baieri kelder

Nominendid: AMPS 3 pubi

Vana Villemi pubi

Parim uus restoran (avatud 2005 aastal) on Õunarestoran Meister Michel

Parim koka tiitli võitis seekord Roman Zastsersinski restoranist Ö

Nominendid: Tõnis Siigur restoranist Stenhus

Michael Bhoola restoranist Pegasus

Parim veinipakkuja (teenindus) on Vinoteek MUSI

Nominendid: Ammende Villa Restoran

Restoran Stenhus

Parim õllepakkuja (teenindus) on Vana Villemi pubi

Nominendid: Baieri kelder

AMPS 3 pubi

Parim teenindusega restoran on Ammende Villa

Nominendid: Restoran Stenhus

Vinoteek MUSI

Romantilisimaks restoraniks tituleeriti Pädaste Seahouse Restaurant (Muhu saar).

Fotograaf Ardo Kaljuvee tehtud fotosid saab vaadata Pressifotost: http://www.pressifoto.ee/series.php?id=126.

Hõbelusikas 2004 võitja - parim kokk Michael Bhoola:

Kuidas valiti parimaid söögikohti?

Hõbelusika saamiseks pidi restoran läbima põhjaliku hindamise. Poolesaja küsimusega hindamisankeedid arvestasid söögikoha eripära. Üheksa kuu jooksul hindasid ettevalmistuse saanud kohtunikud juhuslike külastuste põhimõttel söögikohti Tallinas, Tartus, Pärnus, Rakveres ja Saaremaal. Kohtunikeks olid valitud inimesed, kes oma elu või töö tõttu on eri maade toidukultuuriga hästi kursis. Eeldus oli see, et hindaja oleks harjunud sedasorti söögikohtades käima ning näiteks rahvusköögi kohtunikud oleks isa vastaval maal ka käinud. On kujunenud juba selline kohtunike ring, kes olles mõne restorani sagedane külastaja ei soovi oma isikut kuni lõpuni avalikustada. See on hea praktika millele oleme üle minemas kuna vastasel juhul tunneksid restoranid peale paari aastat kohtunikke juba nägupidi.

Hindamisvoorude lõpptulemused luges kokku AS PricewaterhouseCoopers Advisors ja koostas punktisummade kaalutud keskmiste baasil tagasiside analüüsi. Kõik Hõbelusikas 2005 osalejad saavad tasuta ja sõltumatu statistilise tagasiside selle kohta, kuidas nende restorani või kohvikut hinnati üle 50 erineva hindamiskriteeriumi osas. Kõigil osalejatel on võimalus võrrelda nende teenusele pandud hindeid 50 erineva hindamiskriteeriumi osas samas kategoorias osalevate konkurentide keskmise skooriga.

Peale kokkuvõtete tegemist käivitub konkurss Hõbelusikas 2006.