Selgusid gastronoomiakonkursi Hõbelusikas 2005 võitjad
Auhinnagalal selgusid võitjad 12 kategoorias:
Parima gurmeerestorani kategooria võitja on Restoran Stenhus
Nominendid: Ammende Villa Restoran (Pärnu)
Pädaste Seahouse Restaurant (Muhu saar)
Parimaks restoraniks kuulutati Restoran Pegasus
Nominendid: Piprarestoran Karl Friedrich
Restoran Ö
Parim pere/lapsesõbralik restoran on GOSPA Restoran (Saaremaa)
Nominendid:Restoran Paat
Juusturestoran St. Michael
Parima rahvusliku restorani kategooria võitis teist aastat järjest restoran Sushihouse
Nominendid:
Pizzeria Ristorante Romagna (Pärnu)
Ristorante La Perla (Saaremaa)
Parim kohvik on Spirit
Nominendid: Angel Café
Musi
Parimaks pubiks tunnistati Baieri kelder
Nominendid: AMPS 3 pubi
Vana Villemi pubi
Parim uus restoran (avatud 2005 aastal) on Õunarestoran Meister Michel
Parim koka tiitli võitis seekord Roman Zastsersinski restoranist Ö
Nominendid: Tõnis Siigur restoranist Stenhus
Michael Bhoola restoranist Pegasus
Parim veinipakkuja (teenindus) on Vinoteek MUSI
Nominendid: Ammende Villa Restoran
Restoran Stenhus
Parim õllepakkuja (teenindus) on Vana Villemi pubi
Nominendid: Baieri kelder
AMPS 3 pubi
Parim teenindusega restoran on Ammende Villa
Nominendid: Restoran Stenhus
Vinoteek MUSI
Romantilisimaks restoraniks tituleeriti Pädaste Seahouse Restaurant (Muhu saar).
Fotograaf Ardo Kaljuvee tehtud fotosid saab vaadata Pressifotost: http://www.pressifoto.ee/series.php?id=126.
Hõbelusikas 2004 võitja - parim kokk Michael Bhoola:
Kuidas valiti parimaid söögikohti?
Hõbelusika saamiseks pidi restoran läbima põhjaliku hindamise. Poolesaja küsimusega hindamisankeedid arvestasid söögikoha eripära. Üheksa kuu jooksul hindasid ettevalmistuse saanud kohtunikud juhuslike külastuste põhimõttel söögikohti Tallinas, Tartus, Pärnus, Rakveres ja Saaremaal. Kohtunikeks olid valitud inimesed, kes oma elu või töö tõttu on eri maade toidukultuuriga hästi kursis. Eeldus oli see, et hindaja oleks harjunud sedasorti söögikohtades käima ning näiteks rahvusköögi kohtunikud oleks isa vastaval maal ka käinud. On kujunenud juba selline kohtunike ring, kes olles mõne restorani sagedane külastaja ei soovi oma isikut kuni lõpuni avalikustada. See on hea praktika millele oleme üle minemas kuna vastasel juhul tunneksid restoranid peale paari aastat kohtunikke juba nägupidi.
Hindamisvoorude lõpptulemused luges kokku AS PricewaterhouseCoopers Advisors ja koostas punktisummade kaalutud keskmiste baasil tagasiside analüüsi. Kõik Hõbelusikas 2005 osalejad saavad tasuta ja sõltumatu statistilise tagasiside selle kohta, kuidas nende restorani või kohvikut hinnati üle 50 erineva hindamiskriteeriumi osas. Kõigil osalejatel on võimalus võrrelda nende teenusele pandud hindeid 50 erineva hindamiskriteeriumi osas samas kategoorias osalevate konkurentide keskmise skooriga.
Peale kokkuvõtete tegemist käivitub konkurss Hõbelusikas 2006.