Vähe sellest – ka tütar on vahepeal kõvasti kuju muutnud. Alguse saab suuremat sorti intriigidepusa, mis paratamatult kaoseks kipub kiskuma ning vahepeal päris üllatavaid pöördeid pakub.

Tuleb tunnistada, et süžee pole selle filmi juures tegelikult eriti oluline, sest tegemist on animamaailmaga, kus saab, erinevalt pärisfilmist, palju uskumatuid asju korda saata ning nupukatest detailidest väga humoorikaid hetki välja väänata. Seekord on kelmikatest hetkedest rohkem auru läinud süžeele, mis kohati liigagi n-ö pärisfilmile sarnaneb ning seetõttu pisut väsitavakski muutub. Tahaks rohkem naerda ja vähem ajusid pingutada, et kes kellelt ja miks midagi filmis tahab.

Palju viiteid teistele teostele

Endiselt suurepärased on aga karakterid. Vaieldamatult kõige cool’im ning samas naljakaim tegelane on Saabastega Kass, kellele annab hääle ja tõelise võrgutaja olemuse näitleja Antonio Banderas. Samamoodi on väga iseloomukas Haldjaristiema rollis olev briti näitlejanna Jennifer Saunders, kes siinsetele vaatajatele tuttav komöödiasarjast “Absolutely Fabulous”. Saabastega Kassi äärmiselt loomutruu käitumine nii šarmantse rüütli kui ka kassina toob naerust pisarad silma, Jennifer Saundersi hääl aga annab Haldjaristiemale kõvasti juurde.

Väga tuntud on muidugi kõik peaosade täitjad – Shrekile annab endiselt hääle Mike Myers, Fiona rollis on Cameron Diaz ning eesel lobiseb Eddie Murphy häälega. Kuningas ja kuninganna on vastavalt John Cleese ja Julie Andrews, pidevalt peeglisse vaatav prints Rupert Everett.

“Shrek 2” on esimese osaga võrreldes palju muusikaküllasem, seda nii taustamuusika kui ka filmis esitatavate lugude osas. Filmis on tavapäraselt palju viiteid teistele kinolina suurteostele (eriti on tegijaid paelunud “Sõrmuste isand”), kes pole triloogiat näinud, ei pruugi kõikidele peensustele pihtagi saada.

“Shrek 2” on siiski suurepärane film, mida tasub mitu korda vaadata, et kõiki elemente tabada.

USA suvise filmikassa rekord

•• Suvel linastunud järjed filmidele “Shrek”, “Spiderman” ja “Harry Potter” purustasid Ühendriikide kinokassade senise suvise rekordi, ulatudes ligi nelja miljardi dollarini. Kuigi piletimüük oli mulluse suvega võrreldes pisut langenud, tõstis tulu kõrgem piletihind.

•• Kõige menukamad filmid maist septembrini olid Ameerikas

“Shrek 2”, “Ämblikmees 2” ja “Harry Potter ja Azkabani vang”, ainukese mitte-järjefilmina mahtus edetabelisse “Päev pärast homset” ning viiendale kohale platseerus “Bourne’i ülemvõim” (linastub Eestis 24. septembril), mis on järg filmile “Bourne’i identiteet”.

•• “Shrek 2” on ühtlasi tõusnud USA filmiedetabelis läbi aegade kolmandale kohale, esimesed kaks kohta hõivavad “Titanic” ja “Tähtede sõda”. BBC