Jutud Saksamaa kuulsa jalgpalliklubi FC Bayern München presidendi, Saksamaa Jalgpalliliidu (DFB) asepresidendi ja 2006. aastal Saksamaal toimuva jalgpalli MMi organiseerimiskomitee ðefi vallaslapsest ringlesid jalgpalliringkondades juba pikemat aega. Esimest korda julges sellest selle kuu keskel päevalehes Mannheimer Morgen pealkirja all “Väike Keiser” avalikult kirjutada lehe spordiosakonna juhataja Ulrich Verthein. Edasi võtsid teema üles juba väga paljud ajalehed.

Kaheksa miljonit krooni vaikimise eest

Väidetavalt leidis Franz Beckenbaueri ja Heidrun B. kuum suhe aset Bayerni jõulupeol läinud aasta detsembris. Bayerni juures sekretäri ametit pidav Heidrun on aastaid töötanud ka klubi fan-shopis. Laps sündis 17. augustil Hachingi linnahaiglas ja sai nimeks Johann. Isa nime sünnitunnistusele kirja ei pandud. Ajakirjanduse andmetel sai Heidrun vaikimise eest Franz Beckenbauerilt miljon marka (8 miljonit krooni).

Kuulsa Keisri esialgne reageering oli tõrjuv. Bayerni pressiesindaja Markus Hörvick ütles, et klubi ei hakka loole ametlikult reageerima. Beckenbaueri kauaaegne nõustaja Robert Schwan seevastu raius kui rauda, et kogu lugu vallaslapsest ei vasta tõele ja on üldse üks suur muinasjutt. Schwan rõhutas, et Beckenbauer oli talle ametlikult kinnitanud, et päevalehes Mannheimer Morgen kirjutatu on vale. Schwan lisas, et kaalub ajalehe kaebamist kohtusse.

Franz ja Sybille lubasid kokku jääda

Eelmise nädala algul istusid Robert Schwan, Franz Beckenbauer ja tema abikaasa Sybille pikka aega koos ja arutasid edasist strateegiat, sest ajakirjanduslik torm kippus liiga tugevaks minema. Täiesti ootamatult loobuti eitamistaktikast ja Franz Beckenbauer astus üles 4,5miljonise tiraaþiga ajalehe Bild veergudel.

Beckenbauer: “Jah, kõik see vastab tõele. Ma rääkisin ka oma abikaasa Sybillega. Tegemist ei olnud loomulikult lihtsa olukorraga. Kuid me jääme kokku. Meie abielus jääb kõik endist viisi.” Ta lisas: “Ma poleks seda kunagi uskunud, et elu mulle veel niisuguse üllatuse valmistab.” Kuulus Keiser lubas ka, et hoolitseb edaspidi väikse Johanni hea käekäigu eest. See läheb talle maksma mitu miljonit marka. Lisaks on Johannil võrdväärselt Franz Beckenbaueri teiste lastega õigus pärandusele. Beckenbaueri varandust hindab Saksa ajakirjandus 70-100 miljoni margani.

Franz Beckenbauer on oma praeguse abikaasaga, Saksamaa Jalgpalliliidus sekretärina töötanud Sybillega, 52, olnud abielus kümme aastat. Nad elavad Austria suusakuurordis Kitzbühelis.

Keisri esimese abikaasa nimi on Brigitte, kellega tal on kaks täiskasvanud poega - Filii Michael ja Stefan. Lisaks on täna juba vanaisa rolli täitval Franz Beckenbaueril veel kolmaski täiskasvanud poeg Thomas ühest varasemast suhtest. Enne abielu registreerimist Sybillega jõudis Franz Beckenbauer veel pikemat aega koos elada spordifotograaf Diane Sandmanniga.

Kölnis ilmuv päevaleht Express tõi eile ära katkendi ühest kolme aasta tagusest intervjuust. Selles küsiti Franz Beckenbauerilt: “Soovite te Sybillega neljandat korda isaks saada?” Vastus oli: “Me soovisime endale last, mina olin siis peaaegu viiekümnene. Kahjuks ei tulnud sellest midagi välja. Nüüd olen ma juba liiga vana...”

Aadu Hiietamm