Vitsa saavad kõik

“ÕF” pidi algul linastuma 1999. a. sügisel, kuid siis sai teatavaks, et lisaks Wayansite käsikirjale “Last Summer I Screamed Halloween Fell On Friday the 13th” ringleb Hollywoodis ka stsenaarium “Scream If You Know What I Did Last Halloween”. Lugude liitmine venis nii pikaks, et parodeerivate hulka mahtus ka värske Budweiseri “Wassup” reklaam.

Lõpuks 2000. a. suvel linastunud “ÕFist” sai 157 miljoni dollariga ootamatult kõigi aegade suurim R-reitinguga kassamagnet.

“ÕFi” sissejuhatav osa naeruvääristab “Screami”. Noaga hull hakkab oma sõpru retsima, teda jälitavad uudistereporter ja napakas politseinik. Siis võetakse ette “I Know...”

Pärast aasta tagasi aset leidnud autoõnnetust hakkavad asjaosalised saama ähvarduskirju, kus nad lubatakse paljastada.

Oma jao saavad “Screami” ja “IKWYDLS” stsenaristi Kevin Williamsoni eetrisõbralikum sari “Dawson’s Creek”, “Matrix”, “Blair Witch Project”, “Sixth Sense”, “Amistad”, “Usual Suspects”, “Nightmare On Elm Street” jne. Ja filmi peategelase nimi on Buffy.

“Baywatchi” tibi

“ÕF” algab Drew Barrymore’i parodeeriva Carmen Electraga, kes saab ähvardava kõne mõrvarilt.

Cincinnatist pärit 28aastase kaunitari õige nimi on Tara Patrick. Pseudonüümi sai neiu Prince’ilt, kes ta aastal 1991 LAst avastas ja pakkus plaadilepingut Paisley Parkiga. Pärast plaadi läbikukkumist tundus neiu karjäär läbi olevat, kuid 1996. a. Playboyle poseerimine andis sellele uue hoo.

1997 asendas ta “Baywatchis” Pamela Andersoni. Music TVs juhib Carmen tutvumissaadet. Ta on kurameerinud Cypress Hilli räppari B-Reali, Limp Bizkiti laulja Fred Dursti ja korvpallihiiglase Dennis Rodmaniga.

“Vaatasin ühel õhtul dokumentaalsaadet vangidest, kus üsna mitme kongi seinal oli minu plakat!” on tibi isegi edust üllatunud.

Märt Milter