Laulavad teiste laule

Bändi mänedþeri ja liikme Julia Derevjago sõnul mängib Henhouse igasuguseid muusikastiile. “Omi lugusid meil pole, arranþeerime teiste omi. Neid on ballaadidest dþässi ja rokini. Näiteks Valgre “Joogilaulu” tegime funky stiilis,” räägib Julia. “Teeme viisakaid lollusi, sest meil on energiat üleliia palju. Lõbus seltskond.”

Seltskonda kuulub tegelikult ka üks mees - kitarrist Andres Aak. “Kui suvel talle ettepaneku tegin, et ta võiks meile soolokitarri mängima tulla, jäi Andres kohe nõusse. Eestis lihtsalt pole korralikke naissoolokitarriste,” räägib Julia erandist ehk ainsast mehest bändis. Kaire Vilgats ja Airi Allvee leiavad, et tegelikult on Andres kogu bändist kõige kenam naine. See on mõeldud naiseliku välimusega Andresele komplimendina.

Henhouse pole pubibänd - selleks ollakse liiga suureliikmeline ja kallis.

“Oleme nii väljendusrikkad, et karjume ning kisame laval päris korralikult. Igal õhtul seda teha ei jõuakski, sest enamik meie repertuaari on temperamentsed lood,” selgitab Derevjago. Siit-sealt esinemisi on aga bändil küll.

Sült või mitte sült?

Aastavahetuse paiku on bändiliikmetel aeg peaaegu tunni kaupa ära jaotatud - ühes kohas paar lugu, siis tunnikeseks teisale... Pärast plaadi “Märtsis algas mai” ilmumist võib ansamblit kuulda raadiojaamades.

“”7 vaprat” pole objektiivne,” arvab Julia. Seepeale meenub Airi Allveele, et neid kutsutud Raadio 2 juttu rääkima.

“Mina küll praegu minna ei saa,” arvab esimese hooga Kaire Vilgats.

“Mis me sinna siis kahekesi läheme, reklaami on ju ka teha vaja!” ei jäta Allvee jonni.

On aru saada, et Allvee ja Vilgats pole erilises jutustamishoos - nad on harjunud, et nende eest kõneleb rohkem muusika.

Seejärel laskub trio elavasse keskustellu, kas tehakse sülti või mitte. “Süldil on säärane halb varjund küljes ning see seostub kohe pulmabändidega,” arvab Allvee.

“Kuigi,” tõdeb Derevjago, “võib see, et me eri stiilides muusikat mängime, igasuguseid küsimusi tekitada.”

Viimaks jõutakse kokkuleppele, et süldil ja süldil on vahe. Kui võtta hindamisaluseks muusikaline laiahaardelisus, tehakse tõesti paremat sorti sülti.

Valdo Jahilo


Henhouse’i koosseis

Airi Allvee (vokaal ja klahvpillid)

Kaire Vilgats (vokaal ja klahvpillid)

Eha Sõelsepp (baritonsaksofon)

Heli Reimann (altsaksofon)

Anneli Kadakas (trummid)

Kristiina Killo (rütmipillid)

Andres Aak (soolokitarr)

Julia Derevjago (basskitarr)