Noored Savisaared on sümpaatsed

“See, et kaks poliitikut omavahel läbi ei saa, ei tähenda veel, et nad inimestena ebameeldivad on,” selgitab Kersti Kaljulaid oma suhtumist Edgar Savisaarde.

“Isa on meil surnud. Raimondi ema ja mina oleme kohtunud nii Maria Savisaare kui ka tema vennaga. Mõlemad on sümpaatsed noored,” kinnitab Kersti Kaljulaid ega näe mingit põhjust noori teineteisest võõrutada. Küsimusele, kas Mart Laari majandusnõunik oma venna pulmas ka Edgar Savisaarega tantsu keerutab, jättis Kersti Kaljulaid kergelt muiates vastamata.

Perekonnatuttavad on SL Õhtulehele kinnitanud, et algul võõrastavana tundunud suhe vastuolulise mainega poliitiku tütrega nüüd tõepoolest kedagi ei häiri. “Muidugi loodavad nad, et noored korralikult ülikooli lõpetavad ja pisipere hankimisega ei kiirusta,” ütlesid nad.

Edgar ja Maria Savisaare hea sõbranna ning erakonnakaaslase Kristiina Heinmetsa sõnul on vale Maria eraelu tema isa poliitilise renomeega seostada. See oleks nii nõme suhtumine, pahvatab Heinmets.

Oma sõbratari ja tema väljavalitu pulmaplaanidest Kristiina pikemalt rääkida ei soovi: “Raimond on ju Maria, mitte minu poiss-sõber,” põhjendab Heinmets oma kidakeelsust.

Mees peab olema edukas ja lõbus

Keskerakonna juht Edgar Savisaar ei taha oma vanema tütre meheleminekut kommenteerida. “Mul pole aega,” vabandab ta rutakalt ning lõpetab kõne.

Möödunud talvel tunnistas Maria Savisaar, et mees, kel on lootust tema südant võita, peab olema edukas. “Ei pea olema rikas. Aga ta peab ajama mingit oma asja ja mul peab temaga lõbus olema,” jutustas Maria ajakirjanikele, jättes toona oma poiss-sõbra nime saladuseks.

Raimond Kaljulaid vastab kõigiti Maria Savisaare ettekujutusele oma tulevasest abikaasast. Tartu ülikooli sotsiaalteaduskonnas õppivat noormeest tuntakse ka kui mõnusast poprokist lugu pidavat pillimeest ja romantiliste laulutekstide kirjutajat. Ta oli ka ansambli Idol pillimees. “Praeguse seisuga ei mängi Kaljulaid meil ega kirjuta tekste,” tunnistab endine bändikaaslane Lauri Eltermaa.

Kas Raimondi bändikaaslastest lahkulöömise üks põhjus võis olla poisi soov pigem oma pruudiga aega veeta, ei tea Eltermaa öelda. “Maria ja Raimond on ju põhiliselt Tartus, ülejäänud bändiliikmed aga Tallinnas,” põhjendab ta lahkuminekut.

Pealinnast pärit noored õpivad Tartu ülikoolis. Marial algab sügisel kolmas aasta politoloogias, Raimond jätkab teisel kursusel semiootika ja kulturoloogia tudeerimist.

Kadi Viljak