“Praegu tulevad tal juba hambad,” räägib väikese amuuri tiigri talitaja Saluneem. Tõepoolest teeb loomakene vahetevahel kõva kriiskavat häält. 28. juulil võis tiigritüdruk esimest sünnipäeva pidada - juba kuu aega päikese all. Sündides kaalus tiigrike 800 grammi, nüüd juba 2,5 kilo. Täiskasvanuks võib pidada kolmeaastast amuuri tiigrit.

“Söödame teda kaks korda päevas,” ütleb Anne Saluneem. Põhiliseks toidupooliseks on kitsepiim. “Ta saab riisitummi piimaga, kummeliteed ja tibusid,” kirjeldab talitaja tiigri 700-800 grammi kaaluvat päevaratsiooni. “Kahekuuselt hakkame talle ainult tahket sööki andma, siis on kõik kikud olemas,” selgitab Saluneem.

Kõik kaslased on nii noorelt pimedad. Amuurlase silmi pestakse kummeliteega, et rähmast vabaneda.

“Loomaaias on komme, et enne vaktsineerimist kellelegi kindlat nime ei panda,” viitab talitaja teatud ebausule. Tiigrit vaktsineeritakse esimest korda kahekuuselt - viirusliku kopsupõletiku ja katku vastu.

Tiigritüdruku õed-vennad surid kohe pärast ilmaletulekut kaasasündinud terviserikete tõttu. “Ühel oli maks ja teisel süda haige, aga meie oleme siin ju veel meditsiini seisukohast täiesti keskajas,” viitab Saluneem diagnostikaseadmete puudumisele Tallinna Loomaaias. Suure kiisu vanemate kohta ütleb talitaja, et ema on pärit Kaunasest ja isa Moskvast.

“Loodan, et tüdruk kasvab emasse. Isa on tal selline jube sahmerdis,” ütleb talitaja. Tiigritüdruk ise näeb ilmselt põnevaid unenägusid, sest magades ta käpad käivad ja saba vänderdab.

Kadri Paas