Sõpruses näidatakse praegu endiselt kõiki filme, mida BDG Film levitab. Kino ise pingutab ka kõvasti, et programm võimalikult tihe oleks. Lisaks uutele pakub Sõprus ka vanu nõukogude filmikunsti tippteoseid, juba kavast maha võetud menufilme jne. Näiteks tuleb novembris esitamisele suurepärane Tarkovski filmide kava.

Kas BDG Filmi tegevuses muutub midagi seoses kino sulgemisega?

Ei muutu. Meie toome filme sisse samamoodi edasi nagu varem ja tegelikult jääb kogu süsteem samaks. Kõigepealt näidatakse filme CC Plazas ja seejärel lähevad need mööda Eestit käima nagu varemgi. Vaataja jaoks muutub ainult see, et üks kino on Tallinnas vähem.

Mida head Eesti kinokülastaja lähitulevikus teie kaudu oodata võib?

Järgmisel reedel, 31. oktoobril jõuab Eestisse Kevin Costneri uus režissööritöö, kauboifilm “Piiritu avarus”, kus peale Costneri enda mängivad Oscari võitja Robert Duvall ja filmiakadeemia auhinna kandidaat Anette Bening. Film sisaldab nauditavaid näitlejatöid ning puhus hoo sisse ka Costneri vahepeal kahvatuma kippunud karjäärile.

Kuidas on lood noorematele vaatajatele mõeldud Disney filmidega?

Äsja alustas Tallinnas Puhhi raamatu temaatikast kantud “Nodzufilm”, mis peaks lapsi rõõmustama koolivaheajal.

19. detsembril peaks noore Eesti filmivaatajani jõudma Disney ja Pixari stuudiote toodetud joonisfilm “Kalapoeg Nemo” (Finding Nemo), mis mujal maa-ilmas on osutunud üliedukaks.

Endiselt ei taha kuidagi lõppeda Disney kompanii teise selle aasta suurõnnestumise, koguperefilmi “Kariibi mere piraadid” edu. Terves maailmas on piraadid sisse toonud juba üle 600 miljoni dollari. Lõppema hakkav aasta on Disney stuudio jaoks olnud üliedukas, sest mõlema filmi kassa on ainuüksi Ameerikas ületanud maagilise 300 miljoni piiri.