EPL Köök küsis raamatute autorilt Paula Asikaiselt, miks pidas too vajalikuks oma kulu ja kirjadega raamatud ka eesti keeles (tõlkinud Mercedes Merimaa ja Aime Kivistik) välja anda?

Autori sõnul sai raamatute väljaandmise tõukepunktiks möödunud aastal Viljandis toimunud naisettevõtjate mess, kus paljud osalejad innustusid sparglikasvatusest. “Raamatute väljaandmise eesmärgiks saigi see, et eesti naistel on nüüd saadaval info sparglikasvatamisest, samuti arvukalt retsepte,” ütles Paula Asikainen.

Autor kinnitab, et spargel on esimene organismi puhastava toimega kevadine hõrgutis. Samas saab head sparglit kauplustest haruharva ja mõistagi on see kalis. Oma aias kasvatamiseks on see aga terviseks ja rõõmuks.

Mida arvate sparglitoitude raamatust ?

Angelica Udeküll, Laulasmaa Spa peakokk

Uurisin põgusalt seda toredat raamatut ja kohe tekkis tahtmine endalegi soetada, kui vaid teaks, kust osta. Retseptiraamatut lugedes tundus mulle Sparglisupp koorega kõige isuäratavam. Seda on lihtne valmistada, sealjuures on suppi võimalik üsna pidulikult serveerida.

Pidulikul puhul võib lisada vastavalt maitseeelistusele kas krevette või sinki ja kaunistada toit värske tillioksa või murulauguga. Kui eriti peeneks minna, võib rõõsa koorega väikese kaunistusegi supi pinnale joonistada.