Täna 100 aastat tagasi sündis eesti ehitusinsener August Komendant, kes on projekteerinud ja ehitatud raudbetoonrajatisi Tallinna ja Tartusse. 1944. aastal põgenes ta Eestist, USA-s sai tuntuks juhtiva eriteadlasena ehitiste projekteerimise alal ning pälvis oma tööde eest ka Ameerika arhitektide instituudi kuldmedali. Ta töötas ka õppejõuna ja avaldas neli monograafiat. Tema projektide järgi on mitmel mandril valminud ligi 200 ehitist, milles on oskuslikult kasutatud monoliitse pingbetooni võimalusi, vähendamaks ehitise kaalu ja suurendamaks selle jäikust.

Komendant  sündis 2. oktoobril 1906. a Mäo vallas. 1934. aastal omandas ta Dresdeni tehnikaülikooli diplomi ning töötas aastail 1937–1939 Tallinna tehnikaülikoolis õppeülesande täitjana (raudbetooni ala). Eestis oli ta Kadrioru staadioni tribüüni, Tartu viljahoidla, veetorni ja lennukiangaaride ehituse konsultant ja ettevõtja.

Komendant oli maailmakuulsa arhitekti Louis Kahni olulisemate arhitektuuriteoste projekteerija. Tema tuntumateks töödeks on Veneetsia kongresside hoone, Kimbelli kunstimuuseum Fort Worthis, Kansase linnavalitsuse hoone, Jonas Salki instituudi hoonekompleks, A. N. Richardsi meditsiiniuuringute keskus jpt.

Komendant suri 14.9.1992. aastal New Jersey osariigis.