Priitu nägin ma esimest korda Nooruses, kus ta Nõukogude Eesti kõige cool’imat ajakirja toimetas. Kuna see oli ainus üllitis, mis julges põlu all olnud Lääne rokkmuusikast kirjutada, oli Hõbekas noorte silmis üle linna poiss. Et Noorus oli noorkirjanike taimelava, pesitses ka selle toimetajas tõsine kirjandushuvi, mis saadab Priitu tänini. Reisilt tulles on tal ikka kotis mõni lennujaama raamatuletist välja  õngitsetud uusromaan. Olgu Ellis, Murakami või mõni muu parasjagu laineid lööv autor – Hõbekal on raamat alati enne läbi loetud, kui sellest siinkandis üldse kuulda on. Ka Päevalehele mainet toonud raamatusarja idee oli Priidu üles korjatud.

Olgugi et Priit juhib praegu Eesti mainekaimat ajalehte Eesti Ekspress, on tõstnud Õhtulehe kollase pressi lipulaevaks, lansseerinud menuka internetiportaali ning osalenud edukalt Päevalehe päästetöödel, pole teda peetud karmikäeliseks juhiks. Naised ütlevad, et Priit on “tundeline tüüp”. Mõnikord tundub mulle, et ta on Eesti ajalehenduse jaoks isegi liiga kultuurne tegelane. Lehed jahivad ikka verd ja seltskonnaskandaale, kuid ma pole märganud, et Hõbekas sellise temaatika peale põlema süttiks. Samas aga näiteks poliitikute sahkerdamine teda juba osavõtmatuks ei jäta. Kui Savisaart “Teletaipu” esinema kutsuti, siis olnud ta nõus tingimusel, et ta ei pea Hõbemäe kõrval istuma.

Oluline osa Priidu elus on muusikal. Klassika süvaetapp on selja taha jäetud, kuid rokk on endiselt hinges. Millegipärast arvasin pikka aega, et Priidu heietamine kitarridest ja sound’idest on pühapäevatinistaja jutt. Kui ma aga tema bändi laval nägin, osutus ta täitsa vingeks kidrameheks. Mullu astus bänd üles puupüsti täis Hollywoodis, mille üle Priit sama suurt uhkust tundis kui oma dÏässmuusikust tütre esinemisi jälgides. Ning nagu muudeski eluvaldkondades, hoiab Hõbekas end ka muusikatrendidega pidevalt kursis. Kui varem vingutas ta Gary Moore’i ja Santanat, siis nüüd naudib ka The Killersit ja Gnarls Barkleyt.

Hiljuti küsisin Ekspressi kunstnikult Heiki Ernitsalt, et kuidas Hõbemägi ka juhina on.  Sain vastuseks, et nii nagu ennegi: asjalik ja mõnus. Kuuldavasti marsivad Ekspressi lugejanumbrid taas hoogsalt üles –  nagu ka Priit ise, kelle muhedast naeratusest võib välja lugeda, et tema paremad päevad on alles ees. Palju õnne!

Olav Osolin