“Amatöör- ja tudengifilme pole kusagil eriti näidatud, aga tegu on fantaasiaküllaste ja värskeid ideid sisaldavate filmidega. Võiks öelda, et ETV tahaks olla uute ideede sünni juures,” ütles ETV pressiesindaja Toomas Luhats.

Enamik filmidest on tudengite tehtud. Muuhulgas näidatakse Tartu Ülikooli politoloogiatudengite filme tootva rühmituse Õ-fraktsiooni ajaloolist märulit “Tapja õllejogurti rünnak” ja mängufilmi “Tõprad”. Vaadata saab ka pornokunnist rääkinud “Macbethi” autori Arbo Tammiksaare dokumentaalfilmi “Armuunelmad”, kus oma romantilistest unelmatest räägib teiste eestlaste hulgas ka legendaarne Viinahaua kirjasaatja Hillar Kohv. Samuti on eetris Andres Maimiku ja Raimo Jõeranna dokumentaalfilm “Mahtra 140” ning Mart Arjukese “Duell”, kus mängivad peaosi Andrus Vaarik ja Tiit Sukk.

“Filmidele eelnevad tutvustused, kus autorid ise oma filmidest räägivad. Ei taha eriti hakata eraldi filme välja tooma, kõik väärivad näitamist. Aga mu isiklikud lemmikud on Õ-fraktsiooni filmid, Arbo Tammiksaare “Armuunelmad”, Asko Kase lühimängufilm “Buddha of the North” ja dokumentaalfilm “Linnapiloot” ning Jaagup Roometi joonisfilm “Silm” ja siis kõik ülejäänud filmiööl näidatavad filmid,” ütles Luhats.

Ööd jääb lõpetama ehk hommikut alustama kell 7.13 algav friigifilm “Õudukas” (Scary Movie, USA 2000).

Kui seekordne filmimaraton korda läheb, hakkab ETV samalaadseid üritusi korraldama ka edaspidi.

Paralleelselt ETV eetriga toimuvad tasuta filmipeod Tallinnas kohvikus Moskva ning Tartus Tsink Plekk Panges. Mõlemal peol saab ühes saalis tantsida ja teises otseülekandes ETV filmiprogrammi vaadata.