Päevaleht Online´i suvist muusikuintervjuude sarja jätkab mitmel kunstirindel rabav Singer Vingeri ninamees Hardi Volmer, kes on seni suve veetnud peamiselt filmistsenaariumeid kirjutades ning nädalavahetusel bändiga esinedes.

Kuidas suvi kulgeb?

Suvi on kulgenud nagu enamik teisi suvesid. Kuskil juulikuu keskpaigani oli rohkem tegemist.

Olen tegelenud kirjatööga. Neli filmiprojekti on käsil. Kõigi nende kohta võib julgelt väita, et tegemist on ajaloolisi sündmusi käsitlevate lugudega.

Praegu olen puhkusel ning koos sõpradega teel Lofootidele (saarestik Põhja-Norras – toim.).

Kas olete tänavu mõnd suvetuuri külastanud?

Ei ole aega saanud. Kurb, et paljud suveteatrite etendused on jäänud nägemata. Selleks hetkeks kui tekib vaba aeg on suurema osaga üritustest asi juba ühelpool.

Mida Te üldiselt arvate suvetuuridest?

Eks ta ole vajalik asi, kui inimesed sellise nähtuse peale massiliselt kokku jooksevad. Tavaliselt kui ma suvetuurile satun, siis ma olen ise laval ning vaatan asju sealt poolt. Ütleme nii, et suvetuuridele on ärksamat meelelahutust alternatiiviks küll ja küll.

Suvetuuridel publikuna jauramine pakub paljudele ilmselgelt lõbu. Lisaks sellele on suvetuur artisti jaoks hea teenimisvõimalus.

Kas Teid häirib ka midagi Eestimaa suve juures?

Kurvastab see, et isegi kui päev on meil teinkord soe, siis aruharva saab seda tõelist suve nautida, kus on ka õhtu ning öö samuti soe. See, et õhtud lähevad külmaks teeb tuska.

Kui palju olete Singer Vingeriga suve jooksul esinenud?

Praktiliselt igal nädalvahetusel on mõni esinemine olnud. Suurem osa neist on olnud näiteks mõned firmaüritused.

Mis plaanid sügiseks on?

Käesoleval suvel on asjad sattunud meie tahtest sõltumatult nii, et Singer Vingeri lugusid on esitatud täiesti erinevate muusikaliste koosseisude poolt.

Kohati oleme ka ise bändiga osalenud ning neid ülesastumisi on ka filmitud. Samuti on mõned esinemised veel tulemas.

Tekkis mõte, et kui selline olukord on juba tekkinud, siis võiks anda välja kontsert-DVD, kus on Singer-Vingeri laulud, kellegi teise poolt nende valitud võtmes esitatud.