Kuidas Te oma suve veedate?

Ma sisuliselt elan Muhus. Siin ma elan töötan, õpin ja puhkan.

Mida Te õpite?

Pean reede õhtul konfereerima Saaremaa ooperi päevade galakontserti ning pean seda teksti õppima. Kuskil koolis ma ei käi (naerab).

Kui õppimisest laiemalt rääkida, siis maal elades õpid loodust uuesti tundma ning tegema neid töid, mis lihtsalt vaja ära teha. Maa majapidamine nõuab igapäevast tegutsemist.

Kas olete tänavu mõnd suvetuuri külastanud?

Ei ole.

Aga kas on plaan mõnd vaatama minna?

Mul on selline nadi tunne, et mulle ajaliselt ei sobi tänavu ükski üritus, kuhu tahaksin minna. Samas kui kusagile Muhule lähemale, näiteks Kuressaarde midagi huvitapakkuvat tuleks, siis saaksin ehk minna.

Mida Te üldiselt arvate suvetuuridest?

Ma arvan suvetuuridest väga hästi. Kui rahvas käib kohal ehk publikuhuvi on olemas ning seega muusik teenib omale palka. Selles ei ole ju mitte midagi halba.

Nii palju kui ma olen reklaame näinud, siis suvetuure on igasugusele maitsele. On kergemaid, kuid ka on tõsisemasisulisi suvekontserte.

Asjad oleks halvad siis kui ühel suvel ei olekski ühtegi tuuri. Siis oleks midagi väga valesti. Kui tuure on palju, siis olgu neid palju. Kui rahvas jõuab maksta, siis andku muusikud tuld.

Kelle esinemist tahaksite näha sellel suvel kindlasti näha?

Oleks tahtnud minna vaatama Tõnis Mägi ning Riho Sibula ühiskontserdit, kuid kardan, et ajaliselt ei mängi see paraku välja. Tõnis Mägi tuuritab vist augustis ka. Tahaks minna oma vana sõpra lavale vaatama.

Kumb telesaade valmistab Teie hinnangul paremini ette nüüdisaegset popmuusikut kas Eesti Otsib Superstaari või Kaks Takti ette? Milles nende erinevus seisneb?

Neid kahte saadet võib võrrelda. Kaks Takti Ette on meie oma kodukootud, Superstaar on välismaa värk. Süsteem on neil natuke teine.

Kahes Taktis pole žüriid, kellele on rollid kätte jagatud: keegi peab esinejate suhtes olema leebe ning keegi ülbe. Ühesõnaga selline üsna läbipaistev värk.

Tegelikult ei ole nende saadete vormiline külg eriti tähtis. Oluline on see, et nii Superstaari- saade kui ka Kaks Takti Ette on andnud Eestile uusi muusikuid.

Kaks Takti Ette on tegutsenud juba üle kolmkümne aasta ning olnud pikka aega Eesti muusikute taimelava. Mida rohkem noori laulijaid peale tuleb, seda parem ning pikem on varumeeste pink.

Selge on see, et igast Kaks Takti Ette või Superstaari-saate võitjast ei tule laulja. Mõni jääb muusikamaailma aastaks, mõni võib-olla paariks aastaks, kuid samas mõni jääb kogu eluks.

Asjad paneb paika see, kas inimene tahab olla nii-öelda superstaar või mitte. Kõik oleneb sellest kuidas ta sellel võitlusrindel vastu peab.

Kas Teile on silma jäänud mõni noor artist, keda võiks nimeliselt esile tõsta?

Mulle väga meeldis tänavuaastase superstaari Jana hääl ja suhtumine. Temas on seda ainest väga palju.

Samuti võiks ära märkida Kaks Takti Ette võitnud Margus Vaheri. Tema jätab juba sellise täiskasvalikuma mulje. Tal on päris hea hääl ning üsnagi õige suhtumine.

Kus võib teid sel suvel esinemas näha?

Sellel suvel teeme Rock Hoteliga sellist tavalist muusikutööd. Mängime mitmesugustel suvepäevadel rahvale lõbuks-tantsuks. Erilist suuremat kontserti tänavu ette näha pole, kuid järgmisel aastal „kukub mul 60“ ning juu siis näeb.

Mis plaanid sügiseks on?

Suuremad ettevõtmised on ees järgmisel aastal. Tänavu oktoobris prooviks teha Rock Hotelli 30. juubeli puhul midagi. Samuti plaanin hakata plaati tegema ning kardetavasti läheb suurem osa sügisest selle nahka.