Kuidas suvi siiani läinud on?

Suvi läheb väga hästi. Hetkel puhkan, nädalavahetused on meil praktiliselt kõik kinni, kontserte täis ja augustis hakkame edasi tegema ka stuudiotööd, et sügise teises pooles plaat välja anda. Augustis läheme veel Nukuteatriga koostöös tegema kontsertsarja muusikalihittidega, kus mängime oma loomingut „Riskist“ ja „Romeost ja Juliast“. Aga hetkel puhkan Saaremaal.

Ja ei võta isegi kitarri kätte?

Ei, kitarrist pääsu ei ole, õhtuti kui päevatööd on suvilas tehtud, siis peab end ikka muusikalainel ka hoidma, muidu läheb käest ära ja olen lõpuks roostes.

Jääb suvel aega ka harrastuste, purjelauasõidu ja sukeldumisega tegelemiseks?

Purjelauasõiduga ma eriti enam ei tegele, aga sukeldumas olen sel aastal käinud juba mitu korda ja ka purjetamas olen päris tihedasti käinud. Ma ei ole küll võistluspurjeka Audi Sport täisvereline meeskonnaliige, aga olen mitu korda nendega Tallinna lahel väikestel regattidel kaasas käinud. Nii et hobideks katsun ikka ka aega jätta.

Nii et teie suvi ainult töömurdmisest ei koosnegi nagu muusikutel tihti juhtub?

Jah, me sel aastal otsustasime Termikaga sellisele tuurile mitte minna nagu näiteks Smilers ja The Sun mitu nädalat käisid. Me otsustasime, et sel aastal ei viitsi. See oleks olnud ka põhjendamatu riski võtmine, sest tänavu käib Eestis kõikvõimalikke artiste ja lihtsam on see suvi mööda lasta. Me ei ole selline bänd, et me vägisi peame tegema mingisugust tuuri. Küll aeg näitab, võib-olla järgmisel aastal.

Pealtvaatajana olete mõnele kontserdile jõudnud?

Avril Lavigne’i käisime vaatamas tütrega, see oli täitsa OK kontsert. Bob Dylanit käisin kuulamas ja midagi veel, mis mul meelde ei tule. Üldiselt pole väga palju jõudnud käia, võimalikult palju tahaks ikkagi tööst vabal ajal olla kas Saaremaal või mere peal.

Mainisite uut plaati juba, uued singlid ketravad raadios, kas on ka mingeid muusikalisi üllatusi oodata uuelt albumilt?

Midagi kindlasti on, aga sellest on praegu natuke vara rääkida. Vanasti kirjutasin mina akustilisel kitarril loo valmis ja seejärel Elmar Liitmaa arranžeeris selle ära. Lugudes oli seetõttu väga palju tema muusikalist käekirja. Nüüd olen hakanud ise lugusid arranžeerima, nii et võib-olla on uuel plaadil rohkem ka minu käekirja.

Kas suveürituste publik on ka kuidagi teistmoodi kui talvel kontserdikülastajad?

On ikka ja suvel meeldib meile eriti esineda, sest talvel mängitakse peaaegu alati vaid ööklubides, kuid meil on ka üsna palju alaealist kuulajaskonda. Talvel on täitsa kurb - tahaks teha korralikku kontserti alaealistele, kuid paraku nad ööklubisse sisse ei pääse. Võib-olla ainult paar üritust ongi talve jooksul, kus saame neile mängida.

Verinoor publik alati väga tänuväärne, sest nad elavad alati rohkem kaasa ja elavad rohkem läbi. Ammu pole näinud, et keegi lava ees nutaks, aga nüüd hiljuti üllatusega vaatasin, et ei olegi see aeg veel möödas.

Ja kui see aeg mööda saab, siis panete bändiga pillid kokku?

Ei, seda ma ei usu. Kui vaatame välismaa artistide käekäiku, siis mõnede dinosauruste nagu Aerosmith, Rolling Stones või Bon Jovi pealt on näha, et ega ei pea alati aolema tupeeritud juustega ja kitsastes nahkpükstes tüüp. Eestis on samamoodi – minu suur eeskuju Tõnis Mägi teeb siiamaani seda, mida tahab, mitte seda, mida talle öeldakse.

Nii et kuigi suvetuuri teil bändiga ei tule, on fännidel suve lõpupoole üht-teist siiski oodata?

Jah, augusti lõpus Nukuteatri tuuri muusikalihittidega tasub kindlasti vaatama tulla, seal on vahva kaader koos. Ja muidugi suve lõpus hakkame stuudiotööga tegelema, nii et oodata on küll.