Päevaleht Online´i suvist muusikuintervjuude sarja jätkab kunagise tiinilemmiku Musta Q juhtfiguur ning ka praegu mitmekülgne muusikainimene Kaarel Kose alias Kozy, kes leiab, et väikelinnade inimestel pole põhjust HU? väikelinna elu käsitleva hittloo peale solvuda.

Kuidas suvi siiani läinud on?

Sel suvel olen tegelikult puhata ka saanud, niiet hästi. Üldiselt on olnud suhteliselt rahulik suvi aga tuleb tunnistada, et ilmad pole suvitaja jaoks olnud just kõige tuusamad. Ja nüüd, mil on ilm ilus, saab mu puhkus otsa.

Olete viimasel ajal muusikas eelkõige DJ-na figureerinud, kuid kas sel suvel mõnel kontserdil/tuuril mõne ansambliga kaasa lööte?

Tegelikult olime A-Rühmaga üle väga pika aja tuuril. Suve alguses toimus Restart Tuur koos Vanilla Ninja, Mari-Leenu ja HU?-ga.

Mõnele artistile on suvi eelkõige rahateenimiseaeg, igasugu tuurid jne. DJ-d sel ajal sootuks puhkavad ja laevad patareisid sügistalviskevadiseks klubihooajaks. Kas ka Teie olete hetkel pigem puhkamas? Kas tegelete ka suvel muusikaga või on aeg mõnede teiste hobide jaoks?

Tuleb tunnistada, et see suvi on ootamatult rahulik. Eks ma üritan oma vabad hetked rohkem perega veeta ja see tähendab, et tegevust on küllaga. Veidi olen jõudnud ka muusikat teha, uue bändigi püsti panna ja soolona üle pika aja salvestada.

Kas Te ka ise suvel kindlasti mõnele kontserdile kavatsete minna või olete ka juba käinud? Milline kontsert on senistest kõige parema mulje jätnud?

Ikka on käidud. Rabarock oli kindlalt kavas. Võimas elamus oli Slayer - pidev vöölt tulistamine, väga mõnus.

Tegelikult viimane eriti hea kontsert oli Plink-Plonk festaril ÖÄK - oli tiba taaskohtumine aga ma päriselt ei mäletanud et nad nii head on. Super.

Olete olnud muusikas aktiivne juba pea 20 aastat. Kuidas on Eesti muusika senise ajaga muutunud?

Eesti muusika on selle ajaga muutunud väga palju, meil on palju rohkem tugevaid artiste ja häid lauljaid. Võrrelge kasvõi saate Kaks Takti Ette üldist taset 1993. aastal ja nüüd.

Muusika on äärealadel tohutult arenenud ja meil on palju bände, kes omavad iva. Vaiko Eplik on lõpuks tunnustatud geenius, meil on Chalice ja häid bände igas teemas.

Kuulake kasvõi Maikameikersit, Aidest, Shelton Sani, tehakse super drum'n'bassi, hiphoppi, indit ja kõike muud.

Tugevana on tagasi vanad ässad Zahir, Röövel Ööbik, Öäk jne. Minu meelest on hetkel väga palju huvitavat ja ainus mure on need esinejad üles leida.

Millised on Teie arvetes tänavuse aasta parimad plaadid?

Selle aasta paremad plaadid oleks eraldi teema - ise kuulan hetkel Cadence Weaponit ja Trickyt (kuigi uut albumit ma just superheaks ei pea). Aga selleks, et aasta etematest ülevaade anda peaks koju minema (hetkel olen maal ära), oma plaadikogus tuhlama ja aastaarve jälgima.

Kas väikelinlased peaksid HU? peale solvunud olema?

Väikelinlased ei saa selle HU? Depressiivsete Eesti väikelinnade loo peale solvuda. See on pigem irooniline pilk tänasesse Eestisse.

Ma arvan, et hoopis suure linna inimesed, kellel hullult vohab kaubandus ja pole võimalust palehigis rassides ja uute asjade ostmise ning liisingu ja laenu nimel orjamise kõrvalt korra niisama istudagi, nemad peaks solvunud olema.

Olgugi, et konkreetselt selle pala puhul ei saa isiklikult kuidagi üle paralleelist ansambli Koer palaga Väikeste linnade mehed on lollakad (Aapo Ilvese tekst). Jube sarnased - kuulake üle see vana Vaiko lauldud lugu ja pange kõrvuti.

Aga HU? album on väga hea. Just need lood mis pole raadios ära leierdatud (veel).

Millised erinevused olid näiteks suvetuuridel ja publikul Musta Q ajal ja hiljem A-rühma ajal?

Kui aus olla, siis A-Rühmaga me suvetuuridel eriti polegi käinud - kokku kahel kogu kümneaastase eksistentsi jooksul. Publik veidi erinev: A-Rühmaga on rahulikum pärast kontserti.

Tõtt-öelda ma ei oska võrrelda, kuna me pole praegu tiinilemmikute staatuses nagu seda oli Must Q, siis selle võrra on ehk vanemat publikut rohkem ja väikseid tüdrukuid vähem.

Aga samas on kõige tänulikum publik ikka esireas ja sinna tulevad alati suht noored inimesed.

Millal Teie kaastööl mõni album/singel jälle välja tuleb?

A-Rühmaga on plaadiplaan aga veksleid välja ei viska. Hiljuti ilmus singel "Loterii ja...".

Minu soolopala (tegelikult tausta tegi Wiz1) ilmub augusti alul kogumikul Retsept. Uue bändiga Dr. Hell Hambaravi on kah plaan stuudiosse jõuda aga millal ja kuidas, seda ei tea veel.

Ja lõpuküsimus - Kas Te vabal ajal mõnikord Musta Q-d ka kuulate?

Ei kuula - mul pole kahjuks plaati. Olen oma koopiad kõik ära jaganud teades, et alati saab uue aga siis ühel hetkel enam ei saanud ja nüüd on nii, et isegi kui tahaks, siis ei saa kuulata (muuseas A-Rühma esimese plaadiga sama jama).

Aga tõtt-öelda pole ma ka väga mures selle pärast. Ei tunne vajadust vanu asju hoolega üle kuulata ja nostalgitseda, et küll ma olin ilus ja mõnus.