Kuidas „Väljamõeldud lugudel“ läheb, rahvast käib oodatust vähem või rohkem?

Nii tore see nüüd tõesti kah ei ole, et rahvast hirmus palju rohkem viskab, kui vastu jõuab võtta, aga hea on see, et arvatust vähem pole publikut kindlasti olnud!

Milline on eestlane suvetuuride ajal, istub joogitopsiga eemal või trügib pigem lava ette? Kas suvine ja talvine kontserdikülastaja ka kuidagi erinevad?

Talvisele nö sisekontserdile ei satu peaaegu üldse juhuslikku kontingenti. Eks suvi ja suured platsid olegi selles suhtes põnevad, paneb proovile. Püüad anda positiivset elamust ka neile, kes sattunud lihtsalt sõpradega kaasa tulema ja suurt midagi karta/loota ei tea.

Vabas õhus jagub kõiksugu inimliike – kes kargab ees, kes taga ja kes kuulab rahulikult nina õlles või käsi ümber kena inimese.

Kas praegused pigem sügisesed ilmad ka kontsertide külastatavust mõjutavad?

Muidugi mõjutavad, kuid meil on siiani sattunud kõik " kuivad" kohad. Pika ja vihmase perioodi miinus on kindlasti see, et eelmüük kukub drastiliselt, sest ega ju ei teki mõtet minna õue, kui kogu aeg kallab. Tänavu teevad paljud inimesed otsuse samal päeval. Hea, et teevad!

Miks just Lenna ja Chalice? Haarate võimalikult suurt publikuhulka või lihtsalt sobite koos lavale?

Eks see tuuritamine Dagö eestvedamisel toimub. Samas pole meile oluline ainult ise hambad ristis laval särada. Küll aga on palju lahedam pakkuda oma publikule midagi, mille peale nad ehk varem pole tulnudki. Inimene on ju tihti stampmõtetes kinni, et see on see ja see on jälle ainult see.

Tulles kontserdile võite veenduda, vähemalt need, kes veel ei tea, et Jarek (Jarek Kasari ehk Chalice - toim) on karismaatilisim esineja siinpool soid ja metsi ning Lenna parimaid Eesti naislauljaid. Ja kogu loominguline ning tehniline kamp sobib kenasti kokku. Haigevõitu huumorimeel ühendab!

Ilmselt olete te kõik suhteliselt tiheda graafikuga muusikud, kas kontserdi ajakava sobitamine oli raske ja ühisteks proovideks on piisavalt aega jäänud?

Proove sai teha täpselt nii palju kui tarvis ja ega polegi arvata, et andekad inimesed kodus nina nokivad ja ootavad kutset tantsule. Suure aja on Peeter Rebaselt röövinud hoopis kogu see visuaalkujunduslik tramburai. Õnneks on video- ja valguse vennad fanatid ja õhinaga asja kallal olnud.

Miks otsustasid tuurile kaasata ka Superstaari saatest tuntud Kristiina Piperali?

Sest lugu, mida esitada, oli olemas. Ja veel oli kavas paar kohta, kuhu teda hädasti tarvis on. Ja pealegi on ta isikupärane laulja ning tore kaaslane nagu kõik teisedki, nii et sobib!

Kas sel suvel puhata ka saad või on praegu muusikute kiireim tööaeg?

Mina ei tea muusikute kiirest tööajast midagi. Täpsemalt, olen küll kuulnud mingit virinat sel teemal, aga ennast see ei puuduta. Püüan muusikat tehes ikka rõõmsaks jääda. Kui mõni mu naise sõps helistab talle vahel ja halab töörohkuse üle, mille tõttu pole aega küllagi tulla, siis Maili käsib lihtsalt toru ära panna ja helistada siis, kui midagi tarka öelda on.

Ületöötamine on samasugune haigus nagu narkomaania. Loomulikult on pingelisi perioode, aga siis sebi ja ära halise! Ja pärast võta lohvkamalt.

Üks pottsepp, kes mulle mõned aastad tagasi uued ahjud tegi, ei tööta kunagi nädalavahetusel ja suvel puhkab pikalt. Tema töö on nõutud üle Eesti ja ka välismaal. Tal on vähemalt pooleaastane järjekord ukse taga. Ta võiks ennast segi mörtida, aga mille nimel? Talle hoopis meeldib teha maailma parimaid ahjusid.