Esined sel suvel Helletustega päris mitmel folgil: juuli lõpul Viljandis ja augusti algul Käsmus. On sel mingi konkreetne põhjus, miks sa just folkidele esinejate nimekirja sattunud oled?

Seekord lihtsalt sattus nii, et oleme Helletustega kutsutud mitmele folk üritusele ja need ju selle koosseisu õiged kohad ongi. Aga kas ma eelistan neid suvetuurile - kohe kindlasti!

Seevastu augusti lõpul teed sa kaasa muusikalihittide tuuril. Aastaid võis sind näha-kuulda Valgre laule esitamas, kas see on nüüdseks möödanik?

Valgrega oleme jah hetkel üksteisest eemaldunud ja anname teineteisele natuke hingamisruumi, sest vahepeal läks minu repertuaar juba liiga tema loomingu põhiseks. Sel suvel minu soolokontserdite sarja küll jah oodata ei ole. On mõned üksikud ülesastumised siin ja seal - näiteks 15. augustil on kontsert Kadrioru lillepargis, mis, kui ma õigesti mäletan, avab Jazzkaare uue hooaja. Hetkel puhkan kodus Kilingi-Nõmmes, et augustis siis täie hooga oma lemmikute Nukuteatri rahvaga paar toredat kontserti Eestimaal anda.

Kas on vahet kellele laulda ja kus laulda? Milline on ideaalne suviste kontsertide publik?

Selline, kes viitsib kuulata ka siis, kui tegelikult saaks selle loo ajal õlut ja krõpse ostma minna.

Äkki sul on olemas omad lemmik kohad, kus sulle kõige rohkem häälepaelu valla päästa meeldib?

Ema töö juures on väga hea trepikoda, mis mõnusalt vastu kajab. Kirikud on ka hea auraga kohad.

Mida Liisi Koikson ülejäänud suvega peale hakkab: kus ta veel laulab, kellega veel laulab, mis ta teeb sel ajal, kui kontserte ei ole?

Suvi on nii lühike, et siin ei saa eriti juttu olla mingist ülejäänud ajast. Juba on ju pool läbi ja ma ei tea, kuidas see nii kiiresti juhtus.

Aga uus plaat. Millal seda oodata on?

Oodata võib kindlasti, aga millal see ootus rahuldatud saab, seda veel ei tea.

On sul mõni soovitus suviste kontsertide kuulajatele, kuidas järelejäänud suvest veel viimast võtta?

Otsige väiksemaid üritusi väikestes Eesti linnades, kus mängitakse väga head muusikat.