Olematu suvi on poolenisti läbi, mida oled jõudnud teha?

Tööd... Muusikat hästi palju. Salvestame praegu Külaliste plaati ja anname kontserte ka isegi päris tihedalt. Inimesed on meid pärast kahte singlit „Armastus on armastus“ ja „Kõik saab korda“ vist üles leidnud.

See on üks pool. Teine pool on mu igapäevatöö reklaamiagentuuris, kus ma kirjutan reklaame. Rahmeldamist on päris palju. Ettevalmistusi sügisteks ja talvisteks asjadeks.

Ei puhka selles suhtes. Ma pigem hoian oma puhkusepäevi külmaks ja lörtsiseks ajaks, et kuhugi kusagile soojale maale sõita.

Vabal ajal üritan palju ringi sõita. Eestis on õnneks nii palju pinda ja vähe inimesi, et leiab selliseid vaikseid ja ilusaid kohti igalt poolt.

Lugesin, et sulle meeldib kalal käia. Kogesin ise seda rõõmu just Päevalehe suvepäevadel forelli püüdes:). Aga oled sa jõudnud suvel kalapüügiga tegeleda?

Kahjuks ainult paar korda. Samas on auto pagasnikus alati õng olemas... Mulle meeldib jah ridva taga mediteerida, korki vees vaadata ja kui midagi otsa jääb, siis on ka väga põnev, aderka lööb ikka korraks üles.

On sul veel mõni tore suvine tegevus, mida näiteks lugejatele soovitada?

Ma arvan, et suvel on kõige lahedam tegevus – kui inimene ei ole mingi maru spordisoonega tüüp, kes tingimata peab ennast higiseks rahmeldama palli taga ajades või joostes – jalutamine värskes õhus, lihtsalt käia palju jala.

Eriti soovitan seda tallinlastele. Minu meelest võiksid pooled tüübid üle päeva oma auto koju jätta. Mustamäelt kesklinna võtab jalutamine aega pool tundi, Lasnamäelt samamoodi. Õismäelt võibolla läheb keerulisemaks.

Esiteks hoiate kokku aega ja raha. Teiseks teeb see tervisele teene – talvel on aku rohkem täis.

Esined praegu ka üksi või pigem ikka koos teiste artistidega?

Esinen ka üksi. Selle suve kõige ägedam ja minu elu ägedaim kontsert koha ja meeleolu mõttes oligi nüüd Naissaarel pärast jaanipäeva Nargen festivali raames, Omari küünis.

Väga spets koht, kui kellelgi meeldib erilistes kohtades kontsertidel käia, siis lisaks Leigole ja paarile kohale, mis on traditsiooniliseks muutunud, soovitan kindlasti Nargen festivali järgmise aasta ükskõik millisest kontserdist või etendusest osa võtta. See on omaette elamus.

Aga jah, soolona esinen, kuigi mitte nii tihti viimasel ajal. Ma olen keskendunud ühele asjale korraga. Sihuke multimees ma ei ole, et monoetendusest ma ei tea milleni. Üritaks teha ühte asja hästi.

See on siis Külalistega?

Jah. Külalised on hetkel põhiline.

Mis asi Külalised täpselt on?

See ongi ansambel Külalised. Kuigi tegemist on nii lihtsa ja arusaadava pealkirjaga, tekitab see alati kõigil küsimusi: mis külalised, külalised, kus on külalised, kes need külalised on...

Kes nad kutsus...

... Kes nad kutsus, täpselt. Külalised on punt muusikuid, kes armastavad sarnaseid saunde, sarnaseid rütme ja kellele meeldib inimeste tuju heaks teha.

Me oleme hea tuju rütmibänd. Iga kord, kui mu käest küsitakse, mille alla meie muusikat liigitada, siis... üks sõber DJ ütles Külaliste kohta: „Kurat, see on nagu mingisugune uue aja estraad“.

Minu meelest see on väga tore, et meid estraadi alla liigitati. Ma ise olen väga suur eesti estraadi fänn ja nõukogude ja poola ja mis iganes estraadi. Prantsuse...

Mulle selline suurejooneline heade orkestreeringutega hea tuju muusika on alati meeldinud, et kui me oleme estraadibänd, siis me oleme estraadibänd.

Milliseid teisi Eesti esinejaid ise vaatamas käid?

Suvetuuridest... Tahaks minna Dagö, Jareki (Chalice - toim) ja Lenna Kuurma kontserdile. Need artistid meeldivad mulle enam-vähem eraldi ka.

Underground räppbändide plaadiesitlustele satun päris tihti. Käin vaatamas, kuidas järelkasv oma asjaga toime tuleb ja kui värskeid ideid neilt kuulda on.

On siis kuulda ka midagi?

On ikka. Sellised bändid ja kooslused, nagu näiteks Kuuluud, Öökülm... Järgmisel nädalal on Pärnus päris priske line-upiga räpipidu, kontserdi moodi asi. Siis näeb ära, kuhu Pärnu kohalikud tüübid on oma asjadega jõudnud.

Meeleolu poolest on silma jäänud päris palju Eesti vene räppbände - Gorõ Lana, Nulevoi Etaz, 7´ ja Napassov näiteks.

Küsin Chalice`i kohta veel, kuna teete ju ka ise koos muusikat. Et kui suured sõbrad olete?

Ma arvan, et oleme Jarekiga väga head sõbrad. Kuna meil on päris tihedad graafikud, siis me seitse päeva nädalas kahjuks koos ei hänga. Aga Jarek pesitseb nüüd päris palju Tallinnas, siis käime külas, räägime muusikast, elust ja naistest. Meil on suht palju ühiseid arusaamu nendest asjadest.

Haume mingeid väikeseid plaane ka, näiteks et teha mingil hetkel jälle koos mõni tore plaat.

Kus sind järgmisena näha ja kuulda saab?

Sel laupäeval Tartus Treffis.