DVD RAM Hitachi DVD-RAM kaamera talletab video DVD-RAM diskidele, mida saab pea lõputult üle salvestada. Mahtuvus on 60-240 minutit, sõltuvalt kvaliteediastmest. MPEG2 formaadis videosid saab hiljem arvutis töödelda.

EMAPLAAT: Kuigi Comdex lõppes vaid mõned päevad enne Pentium 4 ameltliku müügi algust, oli vastavaid (i850) emaplaate vähe. Esindatud olid vaid Microstar, Gigabyte ja Aopen, palju rohkem oli DDR-toega emaplaate. Pildil on MS 850 Pro (5 PCI, 4 RIMM, ATA100, AGP Pro).

MÄLU: 184-pin TwinMOS on sisuliselt SDR mälu, mida saab kasutada DDR mälu pesades. Tõenäoliselt hakkavad seda kasutama arvutitootjad, kes kasutavad DDR toega emaplaadi eeliseid, kuid ei raatsi mälu enda jaoks raha rohkem kulutada. Kui hetkel on 128MB PC-133SDR ja PC-2100DDR hinnavahe üle 1000 krooni, siis tegelikult pidi DDR tootmine maksma vaid 3-5% rohkem, seega peaks hind mõne aja pärast langema. Seni võib ju kasutada TwinMOSi mälu…

KONSOOL: Varsti jõuab turule Nintendo Gamecub, mille südameks on modifitseeritud IBM PowerPC protsessor ja ATI graafikakiip. MänguKuubil peaks olema kõvasti jõudu taga. Lisada saab mälukaarte nii mänguseisu salvestamiseks kui demode allalaadimiseks internetist modemi või võrgukaardi kaudu. Ilmselt tehakse Kuubist kaks varianti, mille ühe eeliseks saab olema DVD-videote mängimise oskus. Viimane hakkab konkureerima ka PS2-ga.

BIOMEETRIA Tugevalt oli esindatud biomeetria valdkond, mis identifitseerib inimese isiku näiteks sõrmejälje või silma võrkkesta kaudu. See on palju turvalisem kui salasõnad või võtmed. Kui siiani see liiga kallis ja ebakindel tehnoloogia, siis nüüd on ajad muutunud. Siin on näha sülearvuti, millesse on hitatud sõrmejälje tuvastamise tehnoloogia. Olemas on ka hiir, mis skanneerib pöidlajälje selle asetamisel hiirele mõne sekundiga.

BLEUTOOTH juhtmevaba ühendust toetav tehnika kogub jõudu. Messil oli näha Bluetoothi printeri adapterit, mis võimaldab Bluetoothi võrgus kõigil arvutitel juhtmevaba printimist. Pildil on Bluetoothi mobiiltelefoni adapter, mis võimaldab juhtmevaba hands-freed ja Bluetoothi võrgu ühendust.

Simple Devices demonstreeris seadet, mis seob juhtmevabasse võrku koduse stereosüsteemi ja arvuti. Seega pole enam tähtis, millises toas asub arvuti ja millises stereosüsteem, samuti võib juhtmed ära visata. Seadmel on võimalik lood järjekorda asetada ja näha mp3-lugude ID3-tage. Kui lisada veel Palmi pihuarvutile Bluetoothi adapter, saab sellest kogu süsteemi kaugjuhtimispult, kus on näha ka põhjalikku infot lugude kohta... Hind pole kuigi röögatu : ca $100 Palmi lisa ja $150-$200 kasti eest. Ja stereosüsteem ning arvuti peavad ka muidugi olema…

AnandTech / MEGA