Eriti lahke on selles mõttes Facebook, millele kuuluvad nii samanimeline sotsiaalvõrgustik kui ka foto- ja videojagamise keskkond Instagram, vahetu sõnumiside teenus Whats-App, virtuaalreaalsuse teerajaja Oculus VR jm. Rahajagamise eesmärk on muidugi kasutajate elu turvalisemaks muuta. Augu võib ju leida pahatahtlik inimene ja tema edasistest nurjatustest lähtuv kahju (ettevõtte mainele, kasutajaandmetele, äpile, saidile, teenusele) võib olla suurem kui makstavad preemiad.

Tuleb möönda, et Facebooki populaarsetes toodetes on üllatavalt arvukalt lappimata kohti. 2015. aastal jagasid nad 210 isikule kokku koguni 936 000 USA dollarit „leiuraha”. Sõbralikud häkkijad saatsid neile kokku 13 000 leidu, millest 102 olevat olnud kaalukamad.

Kuna selliseid lugusid on palju, ei ületa enamik uudisekünnist. Küll suutis seda Soome poiss Jani, kes õppis Instagramis teiste kasutajate kommentaare kustutama. Asi on ilmselt selles, et Jani on kõigest kümneaastane. Poisi isa kommenteeris Iltalehtile, et Jani ja tema kaksikvend on osavad pealtnäha turvalistes veebikeskkondades auke leidma. Instagrami juhtum olla aga nende seni suurim saavutus.