Märulikangelane Jackie Chan on vahest üks Hollywoodi tuntumaid Aasia näitlejaid. Ta on 54 aastat tegutsenud nii näitleja, režissööri, stsenaristi kui ka produtsendina ja näidelnud ligi 150 filmis ning tema nimi seisab Hollywoodi kuulsuste alleel, kuid tal pole endiselt üht olulisemat auhinda – Oscarit.

Ameerika filmiakadeemia (The Academy of Motion Picture Arts and Sciences) jagab sel aastal välja neli elutöö Oscarit ja üks neist antakse ka väsimatule Jackie Chanile.

Näitleja viimaste filmide hulka kuuluvad „Skiptrace”, „Railroad Tigers”, „The Foreig-ner” ja tema 2016. aasta filmide hulgast ainsana Eesti kinodesse jõudnud „Kung fu panda 3”.

Chan saab elutöö Oscari novembris Governors Awardsi nimelisel üritusel. Teiste auhinnasaajate hulka kuuluvad monteerija Anne V. Coates („Araabia Lawrence”, „Chaplin”, „Erin Brockovich”), dokumentaalfilmide režissöör Frederick Wiseman („Titicut Follies”, „In Jackson Heights”) ja casting director Lynn Stalmaster („The Graduate”, „In the Heat of the Night”).