Tallinna abilinnapea ütles Päevaleht Online’ile, et Siska pole seotud Raekoja platsil toimuvate ürituste produtseerimisega. „Katrin Siska Vanilla Ninja koosseisus esinedes on eelkõige artist ja mitte linnaametnik,“ kommenteeris Jäppinen.


Abilinna pea ei näe Siska esinema tellimises kokkuvõttes midagi vastuolulist ega väära. „Tallinna Laulu konkurssi ei korralda linnaametnik Katrin Siska, vaid Tallinna linnavalitsus ning Tallinna päeval on  korralduskomitee, mida ei juhi Katrin Siska, vaid abilinnapea Kaia Jäppinen,“ lausus Jäppinen.


Abilinnapea sõnul lepiti 15. mai kontsert bändiga kokku juba möödunud aasta sügisel Tallinna päevadel Moskvas. „Objektiivsetel põhjustel (Patriarh Aleksiuse matuste päev) jäi kahjuks ansambli esinemine ära,“ selgitas Jäppinen esinemise edasilükkumist. „Sel ajal ei olnud ansambli liige Katrin Siska veel linnavalitsuses tööl.“


Avaliku teenistuse seaduse järgi on linnaametnikel keelatud olla teenust osutavate ettevõtete nõukogus, juhatuses või omanikeringis. „Katrin Siska kuulub Vanilla Ninja ehk osaühingu juhtorganisse, ent tema ametijuhendist tulenevad kohustused ja ülesanded ei ole sellised, mille tõttu laieneksid antud isikule korruptsioonivastasest seadusest tulenevad töökoha- ja tegevuspiirangud,“ rääkis Jäppinen.


Ta täpsustas, et Siska ei osale teistele isikutele kohustuslike otsuste või toimingute tegemisel ega riigi- või munitsipaalvara erastamise, võõrandamise või kasutusse andmise otsuste tegemisel. „Sellest lähtuvalt ei näe me ka vastuolu.“


Küsimusele, kas Vanilla Ninja tüdrukud andsid ka soodustust, Jäppinen ei vastanud. Vastamata jättis abilinnapea ka küsimuse, kui sageli linnaametnikelt nõnda teenust sisse ostetakse.


Linna palgal oleva Lenna Kuurma sõnul ei näe tema seigas, et üritusel astub üles kaks praegust linnatöötajat mingisugust probleemi. „Meie töösuhe linnaga pole seotud antud kontserdiga, mis lepiti kokku juba möödunud aasta detsembris,“ kinnitas Kuurma.


Kuurma ei näe enda sõnul mingit seost Siska linnavalitsuse palgal olemise ja kontserdil esinemisega. “Need asjad on teineteisest eraldi. Tean vaid seda, et Katrin (Siska – toim.) korraldab Tallinna lauluvõistlust, mis on antud üritusega seotud, kuid meie esinemist see ei puuduta.”


Enda kontserdil esinemises ei Näe Kuurma mingisugust vastuolu. "Pole ma ju tegelikul linnavalitsuse palgal," vastas Kuurmaa esiti, kuid tunnitas lõpuks siiski, et palka maksab talle tõesti Tallinna linn.