Täna kell 12.00 algavad Tartus rahvusvahelisele Veepäevale pühendatud üritused pealkirjaga “Piisast piisab pikaks päevaks!” Päeva korraldavad Peipsi Koostöö Keskus ja Tartu Keskkonnaharidus Keskus.

Veepäeva jooksul on lastel võimalik osaleda meisterdamis- ja õpitubades, panna oma teadmised ja oskused proovile “Vesisel viktoriinil” ja orienteerumismängul, vaadata filmi “Vee tee”.

Gümnaasiuminoored on oodatud rollimängule teemal "Toimetulek veenappusega Tartus aastal 2050". Õhtul saab kuulata Urmas Kokassaare loengut "Vesi meis eneses" ning TÜ Botaanikaaia õppeklassides avab Hermes Sarapuu näituse “Lume- ja jääkristallid”. Õhtu lõppeb kevadsuplusega Emajões ning Veepäeva peoga Lodjakojas.

Veepäeva tähistamise traditsioon ulatub 1993. aastasse, mil ÜRO Peaassamblee kuulutas 22. märtsi ülemaailmseks veepäevaks.

Veepäeva eesmärgiks on juhtida inimesi kas või ühel päeval aastas mõtlema rohkem veeressursside mõistlikule ja säästlikule tarbimisele ja majandamisele. Selleks viiakse 22. märtsil kogu maailmas läbi erinevaid veekaitset propageerivaid tegevusi.

Selleaastase veepäeva alateemaks on vee nappus. Veepäeva tähistatakse ka Tallinnas,kus üritusi korraldab Eesti Veeühing.