12.-13. detsembril Rakvere Spordihallis aset leidva Eesti pikima eluaega rockfestivali peaesinejaks on LACUNA COIL Itaaliast, teatas üritust korraldav BEM Agency.
Klubi Hollywood turundusjuht Tanel Tatter ütles, et Lacuna Coili näol on tegemist väga kauni lauljannaga Itaalia bändiga, keda muusikasõbrad on pikkisilmi Eestisse oodanud.
Eelnevalt väljakuulutatud Norra grupp STONEGARD jääb seekord siiski festivalilaval nägemata, kuna oma kodulehel avaldatud avalduses teatab bänd, et on otsustanud laiali minna.
Lacuna Coil pärineb Milanost, Itaaliast ja nende juured ulatuvad aastasse 1994, mil tegutseti Sleep Of Right nime all.
Edasi asutati ansambel Ethereal, mille koosseisu kuuluvad Cristina Scabbia (vokaal) ja Andrea Ferro (vokaal), Cristiano Migliore (kitarr), Marco Coti Zelati (bass) ning Cristiano Mozzati (trummid).
1996. aastal ilmunud demo äratas huvi USA labelis Century Media, kes võttis bändi oma tiiva alla.
Takistuseks plaadi ilmutamisel sai aga bändi nimi, sest Ethereal oli juba patenteeritud ning nii pandi uueks nimeks Lacuna Coil. Juba 1998 aastal anti välja omanimeline EP ning 1999. aastal ilmus album "In A Reverie", millel mängis ka teine kitarrist Marco Biazzi ning samas koosseisus on bänd tänaseni.
Bändi tuntus sai alguse albumist "Unleashed Memories", millel oli eriline menu Inglismaal.
Albumiga "Comalies" (2002) järgnesid kiitvad retsensioonid kõigis metalmusa ajakirjadest. Singel "Heaven's a Lie" leidis aga kõva soosingu rockiraadiotes ning teise singli "Swamped" muusikat kasutati videomängus "Vampire: The Masquerade - Bloodlines".
Juba aastaks 2004 oli album "Comalies" saanud Century Media ajaloo müüdavaimaks albumiks.
Varasemalt on festivalile kinnitatud järgnevad artistid: ENSLAVED (Nor), DARK TRANQUILLITY (Swe), VOLBEAT (Den), TANEL PADAR & THE SUN (Est), KRAKOW (Nor), MAROON (Ger), CALLISTO (Fin), MELMAC (Est) ja METSATÖLL (Est).

Festivali kahepäevapiletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamadest üle Eesti.
BEM Music Club liikmeil on võimalik soetada piiratud hulgal sooduspileteid kauplustest Lasering (Pärnu mnt. 38, Tallinn), Liivamäe muusikariistad (Munga 10, Tartu) ja Musicbox (Rakvere, Põhjakeskus).
BEM Music Clubiga saab tasuta liituda internetis aadressil http://www.bem.ee/club