Mitmete kultusfilmde lavastaja Tarantino ühendas käed režissöör Robert Rodrigueziga ning meeste ühise töö tulemusena valmis kolm ja veerand tundi kestev õudustest ja verest “ligunenud” austusavaldus 1970-datel valmistatud madalaeelarvelsitele õudusfilmidele, teatab BBC.

Ameerika kinodes linastunud filmide edetabelis maandus “Grindhouse” neljandale kohale, teenides esilinastusele järgnenud kolme päevaga 11,6 miljonit dollariti piletitulu. Filmi loojad ise prognoosisid aga sama perioodi piletituluks Ameerikas 20 miljonit dollarit.

Ameerika kinolevis on teist nädalat järjest enim vaadatud film komöödia “Blades of Glory” Will Ferelliga peaosas. 

“Grindhouse” on 53 miljonit dollarit maksma läinud duubel-linateos, mis kätkeb endas nii Robert Rodriguezi thrillerit “Planet Terror” kui Tarantino vägivaldset linalugu “Death Proof”.

Filmi tootmise taga oleva Dimension Filmsi aseesimehe Harvey Weinsteini sõnul on ta pettunud “Grindhouse” kehvades vaatajanumbrites USA kinodes. “Kas me oleme seni teenitud tulu suuruses pettunud? Ma valetaksin öeldes, et ei ole. Ma olen väga pettunud,” sõnas Harvey Weinstein.

Weinsteini sõnul tahab publik kinos käimisest alati saada uudset kogemust, kuid kinokülastajad vajavad harimist ja see võtab aega. “See, mida Rodriguez ja Tarantino tegid, oli väga üllas katse õpetada USA kinokülastajatele, mida head ja suurepärast on näha nendes kahes filmis,” lisas Weinstein.

“Grindhouse” sisaldab nii Tarantino kui Rodriguezi filmi ning väljaspool Ameerikat on ettenähtud mõlema mehe loomingu linastumine eraldi. Euroopa kinodesse jõuab “Grindhouse” alates 31. maist.

Dimension Films on stuudio Weinstein & Co allüksus, mille asutasid vennad Harvey ja Bob Weinstein peale lahkumist 2005. aastal filmistuudiost Mirmax.