2. Salong: Roosmarii, Kentmanni 8b, Tallinn

3. Aeg: 1,5 tundi

4. Maksumus: 310–370 krooni

5. Sobib: Kõigile nahatüüpidele, ka tundlikule, õrnale ja kuperoossele nahale, kuna ultraheliga puhastamine ei traumeeri ega jäta jälgi.

6. Teeb: Ravib vistrikulist nahka, vähendab arme, pigmendilaike, turseid ja pindmisi kortse.

7. Kirjeldus: Asi läks põnevaks siis, kui kosmeetik mu randme külge juhtme kinnitas – maanduseks. Seejärel asus ta elektroodidega komedoone pehmitama. Tundsin näol nagu õrnu nõelatorkeid. Hoolduse teises faasis kooris ja puhastas kosmeetik nägu spaatliga ja kogu protseduur andis mulle aimu, kuidas tunnevad ennast mehed, kui nad pardliga habet ajavad. Kolmandas faasis toimus näomassaazh kinnastega (tänu eeltööle ultraheliga pidi turgutav-pinguldav mõju olema mitmekordne). Siis kattis kosmeetik näo rahustava geeliga ning võngutas jaheda spaatliga üle – tulemuseks lubas tegija, et ahenevad veresooned ja poorid. Protseduuri lõpetas niisutav ja kortse siluv efektimask. Kosmeetiku jutu järgi käib ultrahelihoolduses palju mehi. Arusaadav, puhastus on valutu – mehed ju valu ei kannata –, pealegi imponeerib tugevamale soole tehnika.

8. Tulemus: Minu nägu oli pärast hooldust kaame ja sile, muidu puhastamisega kaasnevaid pigistamise-rutjumise märke polnud näha. Õhtul enne und peeglisse vaadates meeldisin endale natuke rohkem kui muidu – jume oli ühtlasem, pigmendilaigud kahvatumad, nahk pingul ja puhas.

Tiina Väljaste

1. Hoolduse nimi: Aroomiteraapiline massaazh

2. Salong: Meelespea, Kaarli pst 4, Tallinn

3. Aeg: 1-1,5 tundi

4. Maksumus: 300 krooni

5. Sobib: Kõigile, välja arvatud astmahaiged ja lapseootel naised. Ettevaatust allergikud!

6. Teeb: Lõõgastava, toonust tõstva mõjuga nii kehale kui ka vaimule.

7. Kirjeldus: Kirjutasin alla paberile, millega võtsin teadmiseks, et ei tarvita ööpäeva jooksul peale ravi alkoholi, ei ole rase, ei tee samal õhtul füüsilist tööd ega pese end enne 24 tunni möödumist, kui õlid veel imenduvad. Samale paberile tähendati üles ka minu kaebused: seljavalu allpool abaluid, migreen, väljaväänatud ja õhtuti krampi kiskuv parem jalg. Pimetestis selgitas terapeut välja õiged õlid: apelsin, greip ja sidrunhein. Helitaustaks valisin merekohina ja seejärel tiibeti munkade päikesemantrad. Nägupidi massaazhitoolis, võttis terapeut tükk-tükilt läbi minu selja (pigem oli see õrn silitus – tundlik, voogav, mõjuv), seejärel jalad. Varbad hakkasid mõnusasti surisema. Pärast kõhu masseerimist võeti ette käed. Parem peopesa pani valust kiunatama. “Vasak ajupoolkera on pingsas töös,” leidis terapeut. Kui pea ja õlgade järg kätte jõudis, olin omadega läbi, isegi terapeudiga lobiseda ei jaksanud. Peale massaazhi tõmmati tekk peale ja edasisest mäletan ma ainult unist lendamist ja õndsalikku ärkamist.

8. Tulemus: Pärast protseduuri kulges päev roosa pilve sees. Keha lõhnas ühtlaselt ning kleepus pisut. Hea pingete maandaja. Kui inimene ise tülgastavast reaalsusest välja tulla ei jaksa, aitab. Sõltuvalt valitud õlist saab tõsta sensuaalsust, energiataset, lihtsalt toonust. Poolteist tundi enda ja oma kehaga vastamisi aitab ennast kuulata. Hea mediteerimiseks.

Piret Tali

1. Hoolduse nimi: Hydradermie nahahooldus (Guinot)

2. Salong: Loren, Kaupmehe 3, Tallinn

3. Aeg: 1,5 tundi

4. Maksumus: 380 krooni

5. Sobib: Ideaalne neile, kes pelgavad valu, aga ka väga tundliku ja kuperoosse nahaga inimestele.

6. Teeb: Sügavpuhastab nahka ja taastab naha niiskustaseme. Vähendab kortsude teket. Lõdvestab ning vähendab näonaha laigulisust ja tundlikkust.

7. Kirjeldus: Kõigepealt tutvustati mulle põhjalikult Guinot’ iluravimeetodit, mille teeb ainulaadseks spetsiaalsetest rullikutest ja pallelektroodidest koosnev aparaat. Pärast esialgset võõristust (kes meist ei pelgaks elektrit!), usaldasin oma näolapi täielikult kosmeetiku hoolde. Pean tunnistama, et selline sügavpuhastav meetod sobib mulle rohkem kui klassikaline mehhaaniline puhastus. Esiteks ei tekitanud hooldus valu (mida ei saa kahjuks väita mehhaanilise puhastuse kohta). Ja teiseks: nägu lausa säras pärast hooldust.

8. Tulemus: Poorid olid muutunud imeväikeseks ja rasu neist justkui nõiaväel välja imetud. Parima tulemuse saavutamiseks soovitatakse käia kuu jooksul 4 korda (kord nädalas) ja seejärel juba regulaarselt kord kuus.

Angeelika Kang

1. Hoolduse nimi: Noorendav protseduur Lift Defense (Sothys)

2. Salong: Dr O. Puuste Kosmeetika, Viru 3-2, Tallinn

3. Aeg: 1,5 tundi.

4. Maksumus: 465 krooni

5. Sobib: Nii 25aastastele kuiva naha omanikele kui ka eakamatele.

6. Teeb: Silub kortse ja tugevdab naha enesekaitsevõimet, mis ongi aluseks uute kortsude ennetamisele. Taastab ja trimmib nahka.

7. Kirjeldus: Olin põnevil protseduuri eel, mille kohta tootjad lubavad: seitse aastat nooremaks! Hooldus algas naha puhastamisega, misjärel asetati näole ja kaelale kooriv ja niisutav mask. Kortsudele oli kosmeetik maski toime tugevdamiseks asetanud Lift Line’i ribad. Kuni mask toimis, eemaldati ribad, nahk nende all oli pingule tõmbunud. Massaazh koos kortsujoonele tilgutatava seerumiga on mõeldud ainevahetuse parandamiseks. Üllatusin, et massaazh haaras ka silmaaluseid peeni kortse. Seejärel pani kosmeetik puhtale virgutatud nahale toitvat Lift Firming seerumit ning alustas näo ja dekoltee rahustavat massaazhi. Järgnes pinguldav geelmask. Toime tugevdamiseks tõmmati nägu ja kael üle niisutatud pabermaskiga. Protseduuri lõppedes kreemitati nägu ja kael toitekreemiga.

8. Tulemus: Nautisin seda, et kõik kasutatud tooted olid peaaegu lõhnatud – põhitoimeaineteks päevalilleseemned, piimaproteiin ja uba. Sünergeetilise toimega (iga eelnev aine võimendab järgmise mõju) protseduuri lõppedes oli tunne, nagu oleks nägu elustunud, nahk noorem ja värskem. Kuuri tuleb teha 4-6 korda järjest ning korrata poole aasta tagant.

Reet Maran

1. Hoolduse nimi: Decleori hooldus Harmonie Extreme

2. Salong: Désirée, Roosikrantsi 15, Tallinn

3. Aeg: 1,5 tundi

4. Maksumus: 350 krooni

5. Sobib: Kõigile, iseäranis tundliku ja ärritunud naha omanikele.

6. Teeb: Rahustab stressis nahka, turgutab pärast päikesepuhkust, lööb näo särama.

7. Kirjeldus: Kõigepealt heidan kõhuli ja lasen Pillel läbi mudida-siluda-vajutada oma selja. Üle mu keha laotub rahu, pinge kaob ja energia hakkab jälle vabalt liuglema. Pööran end siis ümber, et mu nägu puhastatud ja kooritud ning pika ja põhjaliku punktmassaazhi osaliseks saaks. Iseenesestki mõista kõige hellemate seerumite, palsamite ning Decleori uusima ja läbinisti loodusliku näoõliga Aromessence Rose d’Orient. Siis määrib Pille mu näole ja kaelale midagi tüünelt jahutavat ja rahustavat. See on mustikast, rukkilillest, kummelist, apelsiniõitest, vetikast ja muust kokkusegatud kummimask, mis pärast ühes tükis pehmelt näolt ära võetakse. Tolle rahustava ja pehmendava vaiba alla jään nii kauaks, et jõuan vahepeal undki näha. Näol kaitseks päevakreem, tõusen lõpuks vastumeelselt asemelt.

8. Tulemus: Kiikan peeglisse ja näen sealt endale vastu vaatamas mitte ainult värskusest ja rahust säravaid silmi, vaid ka palet. Soovitan kõigile, eriti aga neile, kel ees mingi tähtis sündmus.

Marika Makarova

[[2]]

1. Hoolduse nimi: Verikupud

2. Salong: Susi Hotelli Ilusalong ja Massaazhikeskus, Peterburi tee 48, Tallinn

3. Aeg: 1,5 tundi

4. Maksumus: 666 krooni

5. Sobib: Kõigile, ka lastele, välja arvatud neile, kes põevad mõnda südamehaigust või aneemiat.

6. Teeb: Kudede karastamine, punktmassaazh ning paha jääkainete- ja kolesteroolirohke vere väljutamine organismist.

7. Kirjeldus: Et närv rahuneks, lihased lõdvestuksid ja jääkained kehas liikuma pääseksid, saadetakse mind hakatuseks eukalüptiaroomisesse sauna. Pärast tugevat leili vihtleb kupumeister-massöör mind tublisti, seejärel heidan “opilauale”. Naudin, kui mu selg ja jalad pestakse ning masseeritakse, et kehamürgid paremini liikuma pääseksid. Kardetu ja samas oodatu võib alata... Kõigepealt asetatakse kupuklaasid hiina punktmassaazhi põhimõttel akupunktide kohale. Kui ma näen välja juba nagu meremiin, tõstab kupumeister iga kupu üles, teeb nahale spetsiaalse lõikuriga mikrohaava ning asetab kupu taas kohale. Hingan kergendatult, sest haava tegemine ei ole valusam kui sääsehammustus. Aegajalt tuleb kuppe kergitada, et klaasi alla kogunenud veri ja jääkained välja lasta. Kui haavad enam ei veritse, korjab massöör kupud kokku ning taas kordub pesemise protseduur. Eesruumis ootavad klaasid vee ja tomatimahlaga mõjuvad sümboolselt, meenutades saunas kaotatud vedelikuhulka ning laual loovutatud verd.

8. Tulemus: Kuigi salongist väljudes tunnen end lõõgastunud ja värskena, meeled erksad põnevast kogemusest, saabub õhtul kodus lubatud väsimus ning õrnad külmavärinad. Järgmisel päeval on enesetunne aga suurepärane. Protseduurist oli muude ravitoimete seas abi ka mind igapäevase sundasendi tõttu vaevanud kaela ja õlavöötme pingete puhul. Puhastunud tunne pealekauba.

Merle Hirvlaan

1. Hoolduse nimi: Electrolifting (Germaine de Capuccini)

2. Salong: Kreeten, Roopa 7, Tallinn

3. Aeg: 1,5 tundi

4. Maksumus: 450 krooni

5. Sobib: Peaaegu kõigile, kes soovivad kaotada näolt väsimuse ja vananemise märke. Ei sobi inimestele, kellel on südamestimulaator. Ei soovitata akneprobleemide puhul.

6. Teeb: Stimuleerib naha ja näolihaste vereringet, toimib lümfidrenaazhina.

7. Kirjeldus: Laman teki all, suhtudes elektrilistesse värkidesse kerge eelarvamusega. Mängib mahe muusika. Ent mu kahtlused hajuvad, kui ainus, mida tunnen, on justkui märgade klaaspulkadega joonistamine näol. Surve on tugev, kuid mõnus. Protseduur koosneb viiest etapist, esialgu lõdvestatakse näolihased, siis tehakse lümfidrenaazhi, mis eemaldab rakkudest jääkaineid, seejärel kerge kruttiv massaazh, mis parandab vereringet… Järgmises faasis ma juba magan, sest rahulolu on täiuslik. Nii jääb mulle saladuseks, mismoodi tõstetakse lihaste toonust või mida seal parajasti tehakse. Virgun alles viimaste ergastavate massaazhiliigutuste peale. Ehkki juba täiesti ärkvel ja energiat täis, lasen hea maitsta veel jahutaval, ihupingutaval maskil, mis aitab protseduuri juures kasutatud elustavatel seerumitel imenduda. Seejärel olen valmis jalule hüppama ja hakkama saama millega tahes.

8. Tulemus: Elektrolifting võiks olla tõsine konkurent kergele plastilisele lõikusele. Peeglist näen värsket lapsenägu. Meie suguvõsa naiste viga, nn rasked laud, on justkui võluväel kadunud. Silmad on selged, nägu numbrivõrra väiksem. Nahapind on sile, hajutatud on isegi miimilised kurrud. Läbisin küll ainult kaks protseduuri, ent meeldin endale ikka veel. Huvitav oleks teada, milliseks muutuks 10 korra järel…

Kadi Lehtmets

1. Hoolduse nimi: Ultraheli-vaakummassaash kehale firmalt Ella Baché

2. Salong: Charme, Regati pst 1, Tallinn

3. Aeg: 1,5 tundi

4. Maksumus: 300-360 krooni

5. Sobib: Kõigile, kellel on tselluliidiprobleem, välja arvatud inimesed, kellel on kõrgvererõhutõbi, haiged neerud või süda. Ei soovitata rasedatele ja kõhupiirkonna massaazhi neile, kellel on emakasisene spiraal.

6. Teeb: Pehmendab tselluliidi kudet sügavuti ja soodustab jääkainete eemaldumist vaakummassaazhi ja eri tüüpi geeliga, st toime on kahekordne.

7. Kirjeldus: Protseduuri esimeses etapis mõjutatakse ultraheli ja geeli koosmõjul tselluliidikühmukesi. Kosmeetik masseerib ringjate liigutustega geeli naha sisse, kasutades selleks ümmarguse kujuga otsikut. Viis minutit kummagi jala kummalegi poolele – aparaat ütleb, kui aeg on täis. Seejärel uus kiht geeli – ja ultraheliotsik ees, vaakumotsik järel sõidavad nad mööda nahka ringi. Jalgadesse tekib mõnus pinge – nagu lahkuks tselluliit protseduuriga samaaegselt kehast. Kolmas etapp toob mängu uue geeli, mille eesmärk on kiirendada vere- ja lümfiringet jalgades. Kummalgi jalal sõidab vaakumotsik mööda siseveenide teed nii jala sise- kui ka välisküljel alt üles. Siis puhastatakse nahk jahedate kinnastega geeli ülejääkidest ja kätega kantakse nahale trimmiv tselluliidikreem, mis niiöelda kinnistab kogu protseduuri. Kerge massaazh kätega paneb asjale punkti.

8. Tulemus: Nii palju toitu korraga pole mu nahk tükil ajal saanud. Ei mingit valu ega ebamugavust, pigem mõnus surve n-ö tihedatele kohtadele. Pärast seanssi on nahk siidine ja värske, kuigi tselluliit ei kao esimese korraga loomulikult kuhugi (käia tuleb vähemalt 10 korda). Pannakse südamele juua palju vett – vähemasti sellel päeval, kui kõik kanalid on avatud. Teen seda kohusetundlikult.

Margit Kilumets

1. Hoolduse nimi: Turbamähis

2. Salong: Viishein, Mardi 1, Tallinn

3. Aeg: 1,5-2 tundi

4. Maksumus: 375 krooni

5. Sobib: Näomähis kõigile. Vastunäidustused kehamähise puhul: kilpnäärme ületalitus, kõrge vererõhk, organite alatalitlused, probleemid südame tööga, menstruatsioon.

6. Teeb: Ravib tselluliiti, stressi, lihaspingeid ja vereringehäireid. Niisutab, toidab ja puhastab nahka, sobib ka akne raviks.

7. Kirjeldus: Protseduur algas üksikasjaliku terviseankeedi täitmisega, millele järgnes dushi all käik. Siis heitsin kushetile, kus teenindaja mu keha soojendatud turbaga kokku määris. Lõhnas see umbes nagu niiske kõdune metsaalune. Turbaga kokku määritud keha keerati tsellofaani ning kaeti tekiga. Seejärel kaeti mu nägu turba ja fooliumiga ning nüüd tundsin end nagu shokolaad – tumepruun, hõbepaberis ja kergelt sulav. Nimelt tõuseb sellises pakendis temperatuur kiiresti 37 kraadini. Samal ajal tegi teenindaja mu kätele eeterlike õlidega massaazhi (valisin sidruniõli, millel on ergutav toime). Käed muutusid soojaks ja raskeks ning hakkasid surisema. Keha ja mõtteid valdas soovideta rahulolutunne ja pool tundi möödus märkamatult. Turba mahapesemiseks tuli taas dushi alla minna. Protseduuri lõpetas elu maitsvaim mustsõstratee ning pärast nii täiuslikku hoolitsust tundus lausa ülekohtuna kohustus kojusõitmiseks autorooli istuda.

8. Tulemus: Nahk sai sügavalt puhtaks ning tunne oli paremgi kui pärast sauna. Isikliku kogemuse põhjal ei soovita protseduurile minna keset tööpäeva või õhtul, mil olete planeerinud minna mõnele üritusele. Hea oleks varuda aega pärastiseks mõnulemiseks. NB! Protseduuri järel pole soovitav juua alkohoolseid jooke.

Kaja Pino

[[3]]

1. Hoolduse nimi: Massaazh dr Karajevi meetodil

2. Salong: De la Gardie, Viru 13/15, Tallinn

3. Aeg: 1 tund

4. Maksumus: 280 krooni

5. Sobib: Alates 25. eluaastast, vastunäidustuseks kõrgvererõhutõbi.

6. Teeb: Silendab kortse, mahendab silmaaluseid kotte, ahendab poore, parandab naha ja näolihaste struktuuri ja jumet ning pingutab lauge.

7. Kirjeldus: Karajev on mainekas Vene närviarst, kes õppinud muuhulgas ka Hiina akupunktuuri. Tema poolt patenteeritud ainulaadne massaazhimeetod laeb kujundlikult väljendudes tühjad naharakkude patareid uue energiaga. Kosmeetik Sirje Laansoo määrib mu meigist puhastatud näo (oliivi)õliga sisse. Siis võtab ta aparaadi, mille küljes on kaks väikest pastapliiatsi moodi pulgakest ja teeb nendega kogu näol tillukesi ringe. Tunne on mõnus, nagu kahe eriti peene näpuga massaazh, vaevuaimatav surin kuulub asja juurde ja ma kipun vägisi mõnusasse unne vajuma. Masseeritud näopool hakkab tuntavalt soojenema, aga mitte päris õhetama.

8. Tulemus: Ma ei ütleks, et ma pärast esimest seanssi peeglisse vaadates üllatusest istuli oleks kukkunud, aga värskem ja märksa mahedajoonelisem tundus nägu tõesti. Küllaltki innustavat mõju avaldasid aga reklaamlehe fotod, tänu millele kaalun tõsiselt, kas mitte proovida kogu kuuri. Kosmeetik lubab, et 7-9 massaazhikorra tulemused on veelgi tõhusamad. Mõju peaks ühe seansi puhul püsima nädal kuni 1 kuu, kuuri puhul 1-2 aastat.

Tiina Kruus

fotod: Hele-Mai Alamaa